Er wordt vaak bloed, zweet en hard labeur ingezet om straffe content rond een goed onderwerp te creëren. Maar vervolgens blijven de bezoekers weg van je website. En van de verhoopte verkoop of toename in het aantal online aanvragen blijft ook niet veel over.
De moed zakt je in de schoenen en je vraagt je af: “Waarom?”
Als deze situatie je bekend in de oren klinkt, lees dan vooral verder.
Het is niet allemaal kommer en kwel. Driewerf hoera, want voortschrijdende inzichten zorgen ervoor dat content marketing zijn weg vindt naar C-level.
Het is niet langer iets dat on the side wordt gedaan, het maakt ondertussen een wezenlijk onderdeel deel uit van de communicatieaanpak van merken en bedrijven.
Dat is goed.
Maar... meer bedrijven die instappen, betekent meer content, meer concurrentie en minder effect. In sommige sectoren - finance, retail, om er maar twee te noemen - vertelt iedereen zowat hetzelfde, op dezelfde manier.
Hier liggen grote uitdagingen voor de komende jaren: hoe kunnen we zorgen dat onze contentinspanningen (blijvend) renderen?
Mark Schaeffer, een bekende thought leader uit Amerika schreef reeds eerder over Content Shock. Dit artikel heeft een heel debat op gang gebracht over de zin en onzin van content. Een debat over kwaliteit tegen kwantiteit. Betaalde promotie van matige content, tegen organisch verkeer naar goeie content.
Moet je nu juist meer, of juist minder content creëren? Recent nog publiceerde de CEO van Buzzsumo op zijn blog een motivatie om voor juist massaal veel méér content te gaan.
Weet jij het nog?
(Bron beeld: Mark Schaeffer)
Het antwoord op deze “Weet jij het nog?” vraag brengt veel meer vragen van onze kant. Heb je het juiste doelpubliek gekozen? Heb je de juiste promotiekanalen gebruikt? Is de content wel relevant voor je doelpubliek?
Jouw (al dan niet) straffe content is misschien...
Het web staat vol van tips & tricks die je kunnen helpen om in eerste plaats betere content te creëren en vervolgens deze content op een effectieve manier te verspreiden.
Eigenlijk is er gewoonweg teveel informatie. Ik snap jou. Er zijn zoveel regels, en uitzonderingen, grijze zones en nuances waar je rekening mee moet houden. En bovendien gaat alles razendsnel. Wat gisteren nog juist was, is vandaag "ja, maar...".
Weet jij het nog ?
Die ‘sweet spot’ zorgt voor de emotionele connectie met je publiek. Ze kunnen je merk een bepaalde plaats geven: niet alleen word ik geholpen, maar op een originele creatieve manier, die anders is dan de andere merken in die categorie, wat ik niet ga vergeten.
Het vinden van die ‘sweet spot’ is geen makkelijke oefening, maar eens je die hebt, kan je daar wel jaren op bouwen en kapitaliseren.
De focus binnen content marketing lag de voorbije jaren vooral op gevonden worden. Dat blijft nog altijd heel belangrijk, maar door die groeiende concurrentie, moet je als merk de lat hoger leggen en ook zorgen dat je gezien wordt. Het is niet alleen deze groeiende concurrentie. Ook social media is drastisch veranderd.
Daar zit je dan met je fantastische content, waar je veel tijd en middelen in geïnvesteerd hebt, terwijl niemand van het bestaan weet.
De enige manier om je contentinspanningen ten volle te laten renderen, is inzetten op distributie en het actief marketen van je content.
50% van je inspanning gaat naar content creatie. Maar wat weinigen vandaag goed toepassen, is dat je minstens de helft van je tijd en geld ook in promotie en distributie van je content moet steken.
Het is belangrijk voor gevestigde merken, om zo hun positie te bewaken, maar nog meer voor merken die starten in content marketing, omdat die nog een publiek moeten opbouwen.
Content kan niet zonder digitaal. En digitaal kan niet zonder content. Je moet als het ware een huwelijk smeden tussen beide. Maar hoe begin je aan zo’n onderneming?
Op 27 oktober willen we deze vraag beantwoorden.
Twenty Thoughts Before Noon is een event over dit huwelijk, tussen straffe content, en een robuuste digitale promotie en distributie. Een twintig-tal sprekers gaan recht naar de essentie en vertellen in sessies van 10 minuten wat je moet weten.
Ontdek de andere sprekers op de pagina van Twenty Thoughts Before Noon.
Veel succes met het op punt stellen van je digitale verhaal!
Misschien tot binnenkort?