Content marketing, gedreven door strategie en data

In de (digitale) marketingwereld geldt de uitspraak: “content is king”.

Je informeert de websitebezoeker in de hoop betrouwbaarheid of autoriteit uit te stralen. Op die manier houden mensen een positieve associatie over aan je merk en diensten, en kunnen ze overtuigd worden om terug te komen, je bedrijf te volgen op sociale media of om bij jou te kopen.

1
Home_under_section_groen_under

Waarom kiezen voor content marketing?

Als we eventjes een stoute Puppy mogen zijn, zouden we net zo goed kunnen vragen: “waarom niet kiezen voor content marketing?” Tekst en beeld zijn immers alomtegenwoordig en als je daarin geen digitale aanwezigheid hebt, kan je bedrijf of organisatie net zo goed niet bestaan voor je doelpubliek. Die content is een essentieel onderdeel van de customer journey.

Ons stappenplan voor jouw content marketing strategie

Het kan een serieuze uitdaging zijn om een degelijk (en meetbaar!) content marketingplan uit te werken, maar gelukkig kunnen wij bij Invisible Puppy hulp bieden:

1


Kennismaking en bedrijfsdoelstellingen ontdekken


Wie ben jij? Wat voor producten en diensten biedt je bedrijf aan? We nemen de tijd om je goed te leren kennen en door te dringen tot de kern van je activiteiten.

2


Doel en doelgroep bepalen


Misschien wil je gewoon meer verkopen. Misschien wil je potentieel talent aantrekken om voor jou te komen werken. Of je wil meer bekendheid verwerven als de absolute ‘thought leader’ in jouw domein. We bekijken samen wat je hoofddoelen zijn en wie je doelpubliek is.

3


Kanalen matchen aan jouw doelgroep


We zorgen er samen voor dat je bent waar je doelgroep (digitaal) aanwezig is. Dit landschap is constant in beweging.

4


Contenttype bepalen


De kanalen die je wil benutten bepalen gedeeltelijk al het contenttype waar je op gaat inzetten: een blog met teksten van gemiddeld 900 woorden ga je moeilijk aan de man brengen op sociale media. Vergeet ook niet om aan kruisbestuiving te doen.

5


Kalender en uitvoeringsplan opstellen


Nadat we samen je doelen, je publiek, je kanalen en je contenttypes bepaald hebben, wordt het tijd om dit in een functioneel plan te gieten. Wanneer ga je wat op je website zetten? Houdt je e-mailmarketing voldoende rekening met bepaalde feestdagen, zogenaamde ‘top topicals’ of seizoenen? Zit er voldoende tijd tussen je posts op Instagram of merk je dat je met een te lange lege periode zit tussen video’s?

 
Home_under_section_blauw

Content marketing meets performance marketing

Geen content marketingplan is compleet zonder meetbare doelen. Toevallig is het meten van je performance een bijzondere expertise van Invisible Puppy. We durven zeggen dat meetplannen opstellen, data analyseren in dashboards die binnenkomen vanuit Meta of Google en daar acties aan koppelen dingen zijn waar we erg goed in zijn.

Daarbij komt dat performance marketing je content een turbo-injectie kan geven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je fenomenale blog tijd nodig heeft om de eerste pagina te bereiken van zoekresultaten, maar met een doelgerichte Google Ads-campagne flitst die zo naar de top in advertenties. Performance en content marketing spelen een voortdurend één-tweetje met elkaar.

Let’s talk about it

Wil je eens met ons van gedachten wisselen, of ben je geïnteresseerd in wat het Invisible Puppy-team kan bijdragen aan je content marketing?

Neem dan contact met ons op, en we komen snel bij je terug.

IP-team-2024-172
Home_under_section

Veelgestelde vragen

Wat is een goed voorbeeld van een content marketing klant bij Invisible Puppy?

Yntro, een bedrijf dat vastgoed als vakantiewoningen, appartementen en hotelkamers aanbiedt aan de Belgische kust was na een grondige rebranding toe aan een frisse nieuwe richting in zijn content marketing. En met succes: we eindigden 150% boven het doel voor de market qualified leads.

“Onze Facebook- en Instagram-kanalen pikten meer volgers op, maar het leukste was om te zien hoe ons aantal ingevulde contactformulieren mee steeg. Wat dat betrof behaalden we ruimschoots de vooropgezette doelen van 10 ingevulde formulieren per maand”

Lorenzo Verleye
Yntro Marketing Manager

Hoeveel kost het?

Goede content marketing kost vooral tijd. Tekst, beeld en video maken immers zichzelf (nog) niet. Voor de rest kan je met een relatief beperkt jaarbudget al vrij veel doen - bijvoorbeeld een goede reeks blogposts maken vergt enkel iemand met een goede pen en een aangehouden inspanning.

Een slim content marketingplan is een investering die altijd rendeert, ook al zorgt het niet onmiddellijk voor een spike in je verkoop.

Heb je andere vragen?

Vraag het aan onze experts.