Puppy's Recap: Content marketing in al zijn facetten

Geschreven door Invisible Puppy
2 min leestijd
20/05/16 15:27

We hebben het de afgelopen weken al een paar keer gehad over de boeiende wereld van content marketing. Vandaag groeperen we onze startersgids en twee van de belangrijkste pijlers: Buyer persona en een editorial calendar. Deze kunnen je helpen in het verbeteren van jouw bestaande contentstrategie, of kunnen je overtuigen vandaag nog een content marketingstrategie uit te voeren.

Content marketing voor beginners: Hoe start je?

Content marketing voor beginners: Hoe start je?

Elke stap richting content marketing start met een plan. Dit lijkt op het eerste zicht een banaal (marketing) statement, maar is het dat echt?

Zou je aan het bouwen van een huis beginnen zonder eerst plannen te maken? Hopelijk niet! Of om in onze digitale wereld te blijven… Bouw je je eerste website zonder wireframes? Op zijn minst denk je toch even verder na over hoe je homepagina en navigatie er gaan uitzien, alvorens je een developer aan het werk zet. Hetzelfde geldt voor content marketing. 

 Hoe je eraan begint, lees je hier

Buyer persona’s: geen “wie is het ?” spel

Buyer persona’s: geen “wie is het ?” spel

Geen enkele marketeer twijfelt aan het belang van het centraal stellen van zijn (potentiële) klant in zijn communicatie. Steeds vaker worden daarbij buyer persona’s gebruikt om de klant te typeren en zo aan succesvolle content marketing te doen. Dat klinkt in theorie erg logisch en eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het een stuk moeilijker. 

Wat is een buyer persona nu precies (of wat is het niet ?), waarom moet je het hebben, hoe stel je het op, en waarom is een persona zo onmisbaar binnen je marketing aanpak? En wat zijn de mogelijke alternatieven? Karl geeft tekst en uitleg.

7 essentiële vragen over een editorial calendar die iedereen zich moet stellen

7 essentiële vragen over een editorial calendar die iedereen zich moet stellen

Goede en relevante content is echter meer dan een basisvereiste, het is een olympisch minimum om vandaag de dag op te vallen en het verschil te maken.Het is de ideale manier om klanten en prospecten te bereiken, te informeren en hen uiteindelijk aan te zetten tot aankoop van je product of dienst.

Bovendien versterk je de perceptie van je bedrijf, stimuleert het de zoekresultaten van je website, en nog veel meer.

Maar hoe begin je er aan? De basis is het maken van een editorial calendar die steunt op je algemene content strategie. 


Groeten

Florence Brusselmans

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste marketingupdates