Online adverteren

Of je nu je merkbekendheid wil vergroten, meer contactaanvragen wil ontvangen of de voordelen van jouw service met de wereld wil delen, online adverteren is hier één van de meest doeltreffende manieren.

IP-team-2024-208
Home_under_section_groen_under

Waarom adverteren op Google?

Dit advertentieplatform staat al stevig in haar schoenen wat betreft automatisering. De zoekmachine is dus uiterst geschikt voor performance marketing. Invisible Puppy maakt hier handig gebruik van.

We zijn immers  gecertificeerd Google-partner in België en staan onder andere in top 5 agencies van België wat betreft “Optimization Score Google Accounts”. Ons team van 6 Performance Experten hebben een rijke ervaring in Google Search, Display, Video, Discovery, Performance Max en Programmatic Advertising. Dit voor klanten zoals Reynaers, Solvay, Bellewaerde en Securex.

premier-partner-google-800x600
Home_up_section_geel

Welke vormen van online adverteren zijn er?

Je kan als bedrijf online adverteren op sociale media zoals Meta (Facebook en Instagram), Twitter, Linkedin en Pinterest.

Daarnaast is er SEA (Search Engine Advertising), dit zijn online advertenties op zoekmachines. Google is de grootste, maar je kan ook adverteren op kleinere zoekmachines als Bing en Ecosia. Wanneer we adverteren op Google kan dat op verschillende manieren en een combinatie van de verschillende kanalen is vaak optimaal. Invisible Puppy ontwerpt steeds een campagnevoorstel op basis van de noden en vraag van de klant. Binnen  Google advertenties zijn er volgende mogelijkheden:

Search Ads

Dit zijn de advertenties die je boven de zoekresultaten ziet wanneer je iets googelt. En met 90% van alle zoekopdrachten wereldwijd die via Google gebeuren, is het dus interessant om hierbij te staan. Je biedt op zoektermen die relevant zijn voor jou, je schrijft copy voor wervende advertenties en leidt bezoekers op die manier naar een relevante landingspagina op je website. Een zoekcampagne gaat steeds hand in hand met een zoekwoordonderzoek waarbij we rekening houden met zoekverkeer, kost per klik en de concurrentie op bepaalde zoekwoorden.

Google Display Network

Google heeft een groot netwerk aan websites waar  afbeeldingen en video’s getoond kunnen worden. Adverteren hierop is interessant met visuele content die getoond kan worden aan mensen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Display ads hebben verschillende targetingopties, zoals retargeting en targeting bij personen die actief op zoek zijn naar bepaalde producten (custom intent).

Google Shopping

Google Shopping is een zeer efficiënte tool om te adverteren naar mensen die actief op zoek zijn om iets te kopen. Verkoop je online producten en heb je een webshop? Dan mag Shopping niet ontbreken in jouw marketingmix.

YouTube

YouTube is een volwaardig en impactvol mediakanaal. Dagelijks zoeken miljoenen bezoekers info over de meest uiteenlopende onderwerpen. Youtube is dan ook de tweede populairste zoekmachine ter wereld. Video is een belangrijk onderdeel van vele online campagnes, en dat maakt YouTube een interessant kanaal voor een online advertentiecampagne.

Performance Max

Deze nieuwe doelgerichte campagne is de laatste toevoeging binnen het Google advertentie-aanbod. Performance Max is een campagne die alle kanalen van Google combineert met de bedoeling om de juiste personen op het beste kanaal te kunnen bereiken. Gevoed met de juiste data is Performance Max een zeer efficiënte campagne om online te adverteren.

 
Home_under_section_geel-1

Veelgestelde vragen

Performance Marketing gaat vaak gepaard met talloze vragen en onzekerheden.. We beantwoorden hier alvast enkele veelgestelde vragen.

Heb je nog andere vragen of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoeveel budget heb ik nodig om te adverteren in zoekmachines?

Google Ads werkt op basis van een dagbudget.

De prijs die je betaalt, wordt bepaald door de kost per klik voor de zoekwoorden waarop je biedt (Search) of de doelgroep die je kan bereiken (Display, Video, Pmax).

Je betaalt pas wanneer er effectief geklikt wordt op jouw link. Bij een te laag budget zullen je advertenties helaas niet getoond worden.

Je moet ook realistisch zijn: je kan laag gaan met je budget, maar wat is een haalbare kost per lead voor jou? Wat is een realistische Return of Investment?

Wat is het verschil tussen Google Ads en Adwords?

Google Adwords is  de oude naam van Ads. In juli 2018 werd Adwords gerebrand naar Google Ads. De naam, het logo, de interface, administratieve documenten en meer werden toen mee geüpdatet.

Kan ik of mijn team een opleiding volgen?

Ja, Invisible Puppy geeft ook opleidingen aan bedrijven. Meer zelfs, onze Google Ads opleiding is één van ons meest gevraagde opleidingen. We gaan hier immers pragmatisch aan de slag en maken een training op maat van jouw noden en kennisniveau. Bekijk het opleidingsaanbod in de Digital Academy.

Niet gevonden wat je zocht? 
Contacteer ons en we bekijken graag of we jullie verder kunnen helpen.

SEA uitbesteden aan een performance driven agency

Als online strategen luisteren we eerst naar de noden en doelen van jouw bedrijf. Daarna onderzoeken we zelf wat wel en niet interessant is binnen jullie markt, zodat we een data-gedreven en performant marketingplan kunnen formuleren. Het marketinglandschap is continu in beweging, ons plan is dus steeds klant- en tijdsgebonden. Samen met jou bespreken we ons voorstel zodat de verwachtingen duidelijk en de resultaten goed meetbaar zijn. Tijdens de campagne volgen we de resultaten nauwgezet op en wordt er getest en geoptimaliseerd waar mogelijk.

Online adverteren is onmisbaar binnen de marketingstrategie van bedrijven vandaag. De experten van Invisible Puppy staan je graag bij voor jouw advertenties op Google. Je kan je SEA uitbesteden aan ons, zoals ook Solvay Business School deed.

Neem contact op met onze experten
IP-team-2024-90