E-mail marketing met performance driven mindset

Email marketing is een vorm van online marketing waarbij je een mail naar personen uit je contactenlijst verstuurt.

Het gebruik van een slimme planning en roadmap is onontbeerlijk, want door alleen maar reclame naar je contacten te sturen, stoot je al snel op een muur van niet-geopende mails en uitschrijvingen uit je contactenlijst.
Het is dus belangrijk om goed na te denken over hoe je een omnichannel strategie kunt uitbouwen om meer leads, sales en subscribers te verzamelen.

IP-team-2024-174
Home_under_section_groen_under

Verschillende soorten marketing via mail

Het content type ‘e-mail’ is perfect in te zetten voor diverse doeleinden en maakt een integraal deel uit van je content strategie. Het gaat heel wat verder dan de bericht waarin we aan onze klanten laten weten dat er kortingen zijn of dat ons bedrijf sluit tijdens de feestdagen.

Bij Invisible Puppy maken we gebruik van de campagnes die het best passen bij het doel van onze klanten.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief is een bericht dat op regelmatige basis verzonden wordt om klanten of contacten uit je contactenlijst te informeren over je onderneming, services of producten.

Maar zelfs de alom bekende nieuwsbrief kan, met de juiste strategie, behoorlijk wat impact maken en ontvangers, gewapend met hun kredietkaart, laten terugkeren naar je website.

Automated e-mail sequenties

Automatische sequenties lopen in de achtergrond verder, ook wanneer je er even geen tijd voor hebt.

Deze reeksen worden in beweging gezet door een handeling van je klanten, zoals het aanmaken van een profiel, het plaatsen van een bestelling of het inschrijven in je mailing list.

Een automatische reeks begint te lopen en stuurt op vooraf bepaalde tijdstippen een e-mail naar de ontvanger.

Specifieke mailing campagne

Specifieke campagnes worden vaak gebruikt bij seizoensgebonden promoties, evenementen of feestdagen. Dit type acties bestaat meestal uit verschillende e-mails, waarbij je eerst alvast de ontvangers warm maakt voor jouw event of actie.

Afhankelijk van de reactie op de initiële mail kan je allerlei kanten uit met de opvolging in aanloop van je promotie. Met de juiste tactiek zorg je voor meer actieve lezers die steeds meer interesse krijgen in jouw services of producten.

Bij Invisible Puppy geloven we niet dat er slechts één methode bestaat die voor iedereen werkt. We selecteren de marketing technieken en formats specifiek, afhankelijk van wat jij wil bereiken.

Maak dus zeker een keer een praatje met één van onze adviseurs
Home_under_section_blauw

Waarom heb je een e-mail marketing strategie nodig?

Met de juiste planning en boodschap creëer je een loyaal publiek dat met een glimlach jouw e-mails open klikt. Een duidelijke roadmap is de enige manier om je publiek te bewerken en warm te maken voor jouw boodschap.
Als de ontvanger van jouw bericht weet dat er goede content, kortingen, cruciale tips of deals te vinden zijn in jouw e-mails, dan klikken ze maar al te graag verder door.

Bovendien is email het ideale kanaal om een omni channel marketing structuur uit te bouwen. Combineer SEA, SEO, social media marketing en een gerichte content marketing strategie voor de beste resultaten.

Home_under_section_blauw_under

Onze aanpak voor een succesvolle strategie

Ieder merk en doelgroep is anders. Dat zorgt er voor dat iedere roadmap er anders uit zal zien, maar de stappen om een succesvolle roadmap uit te werken, beginnen iedere keer op dezelfde manier.

1. Jouw doelgroep leren kennen

De eerste stap: jouw onderneming en ideale publiek leren kennen. Is e-mail de beste manier om hen te bereiken of kiezen we best voor een andere marketing methode, zoals bijvoorbeeld online advertenties of social media marketing?

IP-team-2024-210

2. E-mailadressen verzamelen

Vooraleer je van start kan gaan met het verzenden van mails, moeten er eerst e-mail adressen verzameld worden.

Heb je nog geen contactenlijst? Dan is dat alvast een eerste actiepunt. Zonder lijst met e-mail adressen van personen die zich vrijwillig hebben opgegeven om berichten van je te ontvangen, kan je niet starten.

Hou er rekening mee dat het verzamelen van e-mail adressen onderhevig is aan de Europese GDPR wetgeving.

IP-team-2024-227

3. Roadmap opstellen

Heb je een mailinglijst en een afgelijnde doelgroep? Dan kunnen we starten met het uittekenen van de campagnes.

Aparte e-mails, reeksen en automatische sequences hebben ieder hun eigen doel. Onze experten bekijken de mogelijkheden binnen jouw onderneming en wegen af welke campagnes de grootste kans op slagen hebben.

We tekenen een complete roadmap voor je uit en helpen je met de instellingen en het opzet ervan.

IP-team-2024-114

4. Uitwerking van je campagnes

Nadat we de roadmap hebben uitgetekend, zorgen onze experten ervoor dat die tot in het kleinste detail uitgewerkt wordt. We schrijven de content en gieten die in een visueel aantrekkelijke template.

De effectieve inhoud van je e-mails en sequenties heeft impact op het effect ervan. Je laat het design en de inhoud dus best uitwerken door een ervaren marketeer.

IP-team-2024-50

5. Optimaliseren

Vanaf het tijdstip dat de eerste mails verzonden zijn, begint de mogelijkheid tot optimalisatie. Door middel van A/B testen verzamelen we reacties van ontvangers op diverse designs en boodschappen.

Na een tijdje onderzoeken we het effect van de verschillende sequenties en volgen we op hoe iedere mail presteert.

Op basis van dat onderzoek kunnen toekomstige sequenties verbeterd worden zodat ze nog beter gaan presteren. 

IP-team-2024-61
Home_under_section_blauw

Benieuwd hoe we email marketing hebben aangepakt bij Toyota?

Home_under_section_blauw_under

Veelgestelde vragen

In tegenstelling tot het klakkeloos versturen van basic mails, brengt een goede roadmap heel wat tests, analyses en ingewikkelde termen met zich mee. De termen en taken, zoals A/B tests en het segmenteren van je audiences mag je alvast aan ons overlaten.

Welke tools gebruik je hiervoor?

Populaire tools die we vaak gebruiken zijn Hubspot en Mailchimp.

Afhankelijk van de complexiteit van de campagne, kiezen we voor de e-mail marketing software die zich daar het best toe leent. 

Wat is een voorbeeld van een succesvolle campagne?

Perfecte geoptimaliseerde e-mailmarketing en enkele strategisch uitgetekende automations met opvallende resultaten. Invisible Puppy maakte gebruik van direct marketing in de vorm van mails om de marketing efforts van Toyota te versterken.

Kan ik of mijn team een opleiding volgen?

De Invisible Puppy experten zijn thuis in alle types campagnes. Heb jij vragen over hoe we jouw strategie aanpakken? Wil je jouw team bijscholen, zodat ze hier zelf mee aan de slag kunnen?

We staan er voor open om jou en je team in te leiden in de wereld van e-mail campagnes en automatisatie. Neem contact op om de mogelijkheden te achterhalen.

Omnichannel marketing uitbesteden aan een performance driven agency?

Verstuur niet langer massaal berichten die iedereen meteen in de prullenbak gooit, zonder dat je er ooit achter komt wie je mail gelezen heeft en wie niet. Pak je marketing campagnes slim aan en voorzie een goed uitgekiende strategie waarmee je effectief het verschil kunt maken.

Besteed je digitale marketing uit aan de experten van Invisible Puppy

IP-team-2024-136