Adverteren op social media

Breng jouw content naar je doelgroep

Bijna iedereen heeft vandaag wel één of meerdere accounts op social media en spendeert er  dagelijks veel tijd op. Of het nu Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Reddit, TikTok of Snapchat is, we kunnen ons er urenlang mee amuseren.

Zeggen dat je iederéén kan bereiken via online marketing zou overdreven zijn, maar de targeting-opties zijn uitgebreid. Je kan dus makkelijk je content onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen daar waar het vaak vertoeft: op hun favoriete feed.

IP-team-2024-67
Home_under_section_donkerblauw_under

Welke sociale media-kanalen werken het best om te adverteren?

Elk kanaal heeft z’n eigen voor- en nadelen. Het antwoord op deze vraag hangt af van:

  • de doelgroep die je wilt bereiken
  • de boodschap die je wilt delen
  • het doel van jouw strategie

Om te bepalen welke social media-kanalen relevant zijn voor jouw campagne, is het dus belangrijk na te denken over je strategie.

Facebook Ads

Adverteren op Facebook is een optie die vaak deel uitmaakt van een social media marketing plan. Het kanaal wordt de laatste jaren passiever gebruikt door jongeren, maar onze social media-experts hebben het nog lang niet afgeschreven.

Het organische bereik wordt door het platform zelf jaar na jaar beperkt, dus het is aan te raden om relevante berichten te boosten. De targeting-opties blijven, ook na de iOS 14-update in 2021, interessant. Iedereen zit (nog altijd) op Facebook. Jouw doelpubliek dus ook.

img_facebook

Adverteren op Instagram

Instagram bereikt meer jongeren dan sommige andere platformen, maar ook hier zie je de demografie steeds ouder worden. Het is makkelijk om een post vanuit andere media meteen op Instagram te delen, maar het meeste natuurlijke bereik haal je vooral uit Stories en Reels.

Instagram is goed om user-generated content te delen, en veel gebruikers staan ervoor open om nieuwe producten te leren kennen via Instagram. Instagram biedt ook marketing-gerelateerde advertentiemogelijkheden aan zoals Instagram Shopping, paid partnerships met influencers, en is dus vaak een waardevol onderdeel van je social media advertising.

img_instagram

Adverteren op Linkedin

Linkedin is the place to be voor producten of diensten uit de werksfeer of voor b2b-marketing. De kost per klik ligt vaak 4 tot 8 keer hoger dan gemiddeld door het kleinere publiek, maar dat wordt goedgemaakt door de verfijnde targeting-opties.

Nergens anders delen gebruikers hun professionele achtergrond zo uitgebreid als op Linkedin. Je kan daardoor perfect targeten op bepaalde jobfuncties, sectoren, bedrijfsnamen, groepen en meer om jouw doelgroep te bereiken.

img_linkedin

Adverteren op Pinterest

Pinterest wordt gebruikt om producten, foto’s en stijlen die je interesseren vast te ‘pinnen’ in je account. Het is de ideale uitlaatklep voor architecten, mama’s, DIY-lovers, reislustigen en meer. Als e-commerce winkel kan je ook jouw winkel importeren zodat je producten rechtstreeks op Pinterest in de kijker gezet kunnen worden. Daarnaast kan je ook bestaande pins en borden boosten.

img_pinterest

Adverteren op TikTok

TikTok valt niet meer weg te denken uit jouw social media strategie. In de startdagen was TikTok het ideale tijdverdrijf voor Generatie Z, maar ook oudere gebruikers vonden intussen hun weg naar het populaire video netwerk.

Werk aan je community, maak unieke en creatieve videocontent en zorg voor een leuk en positief verhaal. TikTok draagt deze creativiteit hoog in het vaandel en spoort merken aan om content te creëren die aanvoelt als TikToks.

img_tiktok
Home_up_section_geel

Uitgelichte klantencases

Home_under_section_geel-1

Veelgestelde vragen

Als social media advertising agency merken we dat onze klanten vaak nog veel vragen hebben. Ze willen de vruchten plukken van advertenties op social media, maar weten niet goed hoe ze daar best mee van start gaan.

Heb ik een social media-strategie nodig?

Ja. Een social media-strategie is absoluut nodig voor je begint aan social media-marketing.

Werk daarom aan een goede contentkalender en denk na over hoe je jouw producten of diensten slim kunt integreren. Een social media strategie zorgt ervoor dat je social posts de prioriteit krijgen die ze verdienen en meer dan enkel ‘aanwezig’ zijn. Een online marketing bureau kan je hierbij helpen.

Moet ik mijn organische posts boosten?

Het is vaak interessant om je bestaande posts te boosten en dus in te zetten als social media advertenties. Organisch bereik voor bedrijven neemt de laatste jaren een duik en dit kan je verhelpen met social media advertising.

Boost je social performance en bepaal een optimaal advertentiebudget met de hulp van ons team. 

Wat zijn de belangrijkste kpi’s bij social advertising?

De kpi’s die je gebruikt worden bepaald door de doelstelling van je social media campagne.

Wil je een awareness-campagne waarbij je je naamsbekendheid creëert bij een nieuw publiek, dan is bereik ongetwijfeld interessant.

Zet je een campagne op om meer verkeer naar je website te leiden? Dan zijn de link kliks en het doorklikpercentage op je advertenties belangrijk.

Dient jouw social media advertentie om meteen conversies te realiseren? Dan hou je de unieke conversies en leads in de gaten.

Moet ik op social media aanwezig zijn?

Je moet niets, maar breng in kaart wie tot je huidige publiek behoort, wie je nog wilt bereiken in de toekomst, welke content je wil delen en in welke vorm deze content het beste werkt. Werk een social media-strategie uit voor je begint aan je sociaal avontuur. Contacteer Invisible Puppy voor ondersteuning bij social media-advertising.

Kan ik met mijn bedrijf of team een opleiding social media volgen?

Ja, Invisible Puppy geeft opleidingen aan bedrijven. Wil jouw bedrijf of marketingteam leren hoe ze digitaal kunnen groeien? Bekijk onze opleiding ‘Succesvol adverteren via Social Media’.

Kun je hulp gebruiken bij de social media marketing of zoek je ondersteuning op strategisch vlak? Contacteer Invisible Puppy en onze social media-experts ontwerpen samen met jou een actueel en persoonlijk social media plan op maat van jouw merk en target audience.

Neem contact met ons op

Boost je social performance met de hulp van ons team

Laat je bijstaan door professionals van een social media agency

IP-team-2024-63