Ga aan de slag met performance marketing

Een datagedreven aanpak doorheen je Paid campagnes

Ben je op zoek naar een manier om de performantie van je online kanalen te verhogen? Dan is performance marketing zeker iets voor jouw bedrijf. Het pietje precies van de marketing, waarbij analyse, a-b-testing en kostenefficiëntie key zijn - daar helpen wij je graag mee.

apps-blur-cellphone-533446-1
Home_under_section_groen_under

Wat is performance marketing?

Deze vorm van marketing opent een wereld aan datagedreven mogelijkheden waarmee je resultaten in real-time kunt meten en beheren. Je zet verschillende marketing en sales activiteiten op via diverse platformen die je dan uitgebreid test, analyseert en optimaliseert in functie van de vastgelegde doelen en meetbare resultaten.

Deze doelen kunnen heel divers zijn: downloads op je website, ontvangen contactopnames, het genereren van leads of een andere return die je vooropstelt.

Hoe meet je die performance?

Performance marketing en analytics gaan hand in hand. Een diepgaande analyse van je campagneresultaten is dan ook belangrijk. Als adverteerder wil je weten: welke doelgroepen werken goed? Welke creatives of welke content zorgt voor een hoge conversieratio?

Je digital marketing agency begint steeds met een uitgebreid meetplan waarbij in kaart wordt gebracht welke conversies gemeten zullen worden en hoe dit precies in zijn werk gaat.

Een goede setup van je analytics is dus belangrijk voorbereidend werk, net als een op maat gemaakt dashboard zoals wij voor S.S.A Archery bouwden. KPI’s (key performance indicators) die hierbij vaak gebruikt worden zijn ROAS (return on advertising spend) en CPL (cost per lead).

stephanie-opkijken
Home_under_section_blauw

Uitgelichte klantencases

Home_under_section

Onze strategie voor jouw marketing performance:

Kies je Invisible Puppy als partner? Dit is ons stappenplan:

1


Je doelen halen


Elke nieuwe samenwerking starten we met een uitgebreide intake samen met de klant. Hierin bepalen we de marketing doelstellingen en hoe deze vertaald kunnen worden op campagneniveau. Tenslotte zullen we deze doelstellingen meetbaar maken volgens het SMART principe en hier metrics en KPI op plakken. Deze worden vervolgens getracked in Google Analytics en Looker Studio.

2


Analyse en audit


Na de intake volgt er steeds een uitgebreide analyse en audit van je website, Analytics en huidige advertentiekanalen. Dat gaat om Google Analytics 4 en Looker Studio (vroeger bekend als Data Studio), Google Search Console, Google Tag Manager en meer. Meten is weten, en dat begint bij een correcte set-up met een goed meetplan.

3


Quick wins


Tijdens zo’n eerste analyse komen vaak al enkele quick wins boven water. Denk aan een meer accurate tracking, aanmaken van nieuwe conversies, vernieuwen van campagnestructuur, besparen van ad budget op huidige campagnes etc. Die worden beschreven en in een plan van aanpak besproken met de klant zodat ons team kort op de bal kan spelen.

4


Uitvoering en opvolging


Wanneer je campagne start, wordt deze continu gevoed door data en automatisering. Zolang deze loopt, wordt er getest, geanalyseerd en gerapporteerd.

5


De resultaten


Een groot deel van onze efforts gaan naar het continu bijsturen en optimaliseren van de lopende campagnes, dit steeds ondersteund door de harde cijfers en statistieken. Onze wekelijkse bijsturing stelt ons toe in staat om snel actie te ondernemen waar nodig, met het oog op het bekomen van een maximaal ROI.

 

Veelgestelde vragen

Performance en marketing zijn bekende termen, maar de combinatie van beide roept geregeld vragen op bij onze klanten. We geven je graag een beter beeld over hoe het juist werkt.

Heeft Invisible Puppy veel Performance Marketing klanten?

Zeker weten!
De Invisible Puppy marketeers gebruiken een data gedreven marketing aanpak om de naamsbekendheid van Mustela te optimaliseren.

Ontdek de Mustela-case >

Hoeveel kost performance marketing?

De prijs van performance marketing hangt af van je doelen. Hier is het belangrijk om realistisch te zijn: hoeveel leads per week/maand zijn er mogelijk? Wat is een haalbare ROAS? Contacteer Invisible Puppy en we kunnen hierover brainstormen.

Kan  mijn team of ikzelf een performance marketing opleiding volgen?

Je hebt veel goesting, enthousiasme en durf om jezelf en je bedrijf vooruit te brengen. Dan kan je de opleiding Performance Marketing volgen. We werken aan de hand van echte cases, templates die werken, en dit in kleine groepen.

Heb je andere vragen?

Vraag het aan onze experts.

Invisible Puppy: performance driven marketing agency

Naast ons aanbod in opleidingen rond performance marketing, zijn we natuurlijk zelf ook experts. We helpen onder andere Mustela,  en S.S.A Archery met hun datagedreven acties, en uiteraard staan we ook ter beschikking voor al jouw vragen.

Contacteer Invisible Puppy
img_contact