SEO audit

Ontdek hoe jouw website scoort

Weet jij welke pagina’s goed scoren en welke pagina’s minder goed scoren voor de belangrijkste zoekwoorden in jouw sector?

Met een uitgebreide SEO-audit (search engine optimization) kom je te weten of je site helemaal klaar is om makkelijk gevonden te worden in zoekmachines.

pieter-whiteboard
Home_under_section_blauw_under

Wat is een SEO-audit?

Tijdens een SEO audit neemt een expert jouw website onder de loep om te kijken of die goed geoptimaliseerd is om gevonden te worden in Google.

Waar veel bedrijven inspelen op online adverteren en adverteren op sociale media, zorgen slimme ondernemers er bijkomend voor dat hun website ook organisch gevonden wordt, door middel van zoekmachine optimalisatie.

Wat kom je te weten bij een SEO-analyse?

SEO is behoorlijk ruim en omvat de complete bruikbaarheid, vindbaarheid, autoriteit en hiërarchie van je website.

Technische SEO

Tijdens de technische audit verdiept onze expert zich in de code en prestaties van je website. We kijken naar dezelfde dingen als Google, zoals:

 • Laadtijd van de pagina
 • Crawlability
 • URL structuur
 • Robots.txt en sitemap controle
 • Locatie- en taal instellingen
 • HTTP errors
 • … en tientallen andere factoren

Dit onderdeel van de controle geeft je een gedetailleerd beeld van de huidige staat van je website.

Met de gegevens uit dit onderzoek kan je web developer meteen aan de slag om eventuele issues op te lossen.

IP-team-2024-177

On-page SEO

On-page SEO beschrijft alles wat er op je eigen webpagina’s gebeurt. Dit gaat over veel meer dan enkel de woorden die je gebruikt en de hoeveelheid blogposts die je ter ondersteuning publiceert.

Tijdens de on-page-audit kijkt een SEO-expert naar deze factoren:

 • Aanwezige pagina’s en content op jouw website
 • Interne linkstructuur tussen de pagina’s
 • Logische website hiërarchie
 • Gebruik van zoekwoorden op strategische plaatsen
 • … en nog veel meer

Dit onderdeel van de analyse geeft je een beeld van de kwaliteit van de content op je website. De on-page-optimalisatie van een website vereist een goed inzicht in de structuur en voldoende tijd om de aanpassingen door te voeren.

IP-team-2024-55

Website autoriteit

Off page SEO heeft veelal te maken met de autoriteit van je website en merk. Tijdens een concurrentieanalyse controleren we hoe goed jouw website presteert ten opzichte van concurrenten.

Scoor je beter voor bepaalde zoekwoorden? Zie je zoekwoorden over het hoofd die je concurrent wél gebruikt? Schrijven externe bronnen over jouw werk, producten of services? Ontvang je backlinks van andere experten die aangeven dat jij effectief een autoriteit bent in je niche?

Dit deel van de inspectie geeft je informatie over je organische positie ten opzichte van je concurrenten. 

IP-team-2024-4

Ons stappenplan voor jouw organische vindbaarheid

Hoe gaan we nu precies te werk om jouw bedrijf bovenaan de Google zoekresultaten te laten ranken? Dit is ons stappenplan:

1


SEO audit


Als eerste stap willen we achterhalen hoe je website het momenteel doet. Er gebeurt een diepgaande analyse van je website.

Met de data uit deze analyse maken we een uitgebreid rapport en SEO roadmap voor de optimalisatie van jouw website.

2


Zoekmachine-optimalisatie


De effectieve optimalisatie begint met het verhelpen van de technische issues die je vindbaarheid in de weg staan.

Daarna gaan we aan de slag met de inhoud en structuur van je website inhoud.

Ook het verhogen van je autoriteit, door middel van bijvoorbeeld link building, hoort bij het proces.

3


Blijven optimaliseren


SEO eindigt niet wanneer je ieder issue hebt aangepakt. Je houdt er best rekening mee bij iedere blog post of landingspagina die je publiceert.

Bij Invisible Puppy zorgen we ervoor dat je website steeds beter blijft presteren door je belangrijke pagina’s op te volgen en verder te ondersteunen met de juiste inhoud.

Hoe presteert jouw website in de organische zoekresultaten?

Wil je weten hoe jouw website het juist doet in de zoekresultaten? Met een SEO audit krijg je aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kan.

Home_up_section_geel

Uitgelichte klantencase

Home_under_section_geel-1

Veelgestelde vragen

We merken dat onze klanten vaak een verkeerd beeld hebben van SEO. Om alle veelgestelde vragen de wereld uit te helpen, beantwoorden we er hier alvast enkele. Heb je toch andere vragen of twijfel je of een SEO scan de perfecte volgende stap is voor jouw marketing strategie?

Neem contact op met onze experten.

Kan ik zelf een audit uitvoeren met een tool?

Er bestaan inderdaad een aantal tools die automatisch je website analyseren. Deze tools kunnen zeker een goede start zijn als je nooit eerder met SEO bezig bent geweest.

Deze tools geven je actiepunten en opportuniteiten waar je mee aan de slag kunt gaan:

 • AHRefs
 • SEMRush
 • Screaming Frog
 • Google Search Console
 • Google Analytics

Toch is de SEO audit die wij voor je uitvoeren anders, hoewel er zeker overlappende gegevens zullen zijn.

Bij Invisible Puppy wordt je website onder de loep genomen door 2 SEO experten die ieder hun eigen expertise binnen SEO hebben. Dit gebeurt respectievelijk vanuit een content en technisch perspectief.

Het resultaat is dat je geen computer-gegenereerde uitdraai met issues krijgt, maar dat je een menselijk beeld krijgt over zowel de prestaties van je website als over de bruikbaarheid en structuur.

Wat gebeurt er na de audit?

De audit is maar de eerste stap van een complete optimalisatie. Met een goed uitgevoerde analyse kom je te weten wat je moet doen om beter te ranken.

We stellen een roadmap op waarin je de diverse issues kan terugvinden, met informatie over het hoe en waarom van ieder item.

Wanneer zal mijn website op de eerste positie ranken?

Zoekmachine optimalisatie is geen exacte wetenschap. Het opvolgen van de aanbevelingen zorgt ervoor dat je website of pagina de best mogelijke kans krijgt om hoog te scoren, maar je blijft op ieder moment afhankelijk van de grillen en algoritmes van Google.

Kan ik of mijn team een opleiding volgen?

De Invisible Puppy experten houden ervan om hun kennis te delen. Ben je op zoek naar een SEO opleiding? Voor beginners en gevorderden, we hebben voor elk wat wils! Bekijk ons opleidingsaanbod.