Google Ads audit

Optimaliseer de rendabiliteit van je ads

Een extra paar ogen om je Google Ads te laten optimaliseren, is geen overbodige luxe. Zeker als je geen Paid Advertising expert bent, is een SEA audit door een online marketing expert een slimme zet.

IP-team-2024-223
Home_under_section_groen_under

Wat is een Ads audit?

Een grondige doorlichting van je Google Advertising (of Microsoft Advertising) account. Hier gaan we kijken naar de huidige setup in je account structuur (AS-IS) alsook aanbevelingen formuleren (TO-BE), met als doel deze zo goed mogelijk te laten scoren. Het beoogde resultaat is een hogere kwaliteitsscore, meer marketing qualified leads alsook een slimmere inzet van je advertentiebudget.

Ons stappenplan voor jouw Google Ads performance

Een SEA audit bestaat uit twee onderdelen: controle en optimalisatie.

Analyse van je huidig Ads account

Na een intake-gesprek krijgen we toegang tot je account en nemen we deze onder de loep. De structuur van de campagnes wordt nagekeken. We focussen hier op de grote lijnen: welke Google Ads campagnes zijn actief? Zijn de verschillende adgroepen nog steeds best practice? Hanteren we de juiste conversies en staan deze juist ingesteld? Is GA4 correct gekoppeld?

IP-team-2024-108

Performantie van je advertenties

Bij de controle van je SEA performance, gaan we inzoomen op de actieve campagnes en advertentiegroepen alsook de gekozen keywords en matchtype. Ad copy, sitelinks… elk onderdeel van je account is belangrijk. Een goede set-up van je account is hiervoor onmisbaar. Brede keywords gaan bijvoorbeeld niet werken zonder goede conversie set-up en performante bid-strategie.

IP-team-2024-161

Optimalisaties en best practice

Terwijl we in de eerste twee stappen controleren wat er is (AS-IS), gaan we bij de derde stap kijken naar wat zou kunnen zijn (TO-BE). Hier formuleren we advies om je account naar the next level te brengen.

IP-team-2024-208

Benieuwd naar de prestaties van jouw Google Ads campagnes?

Laat jouw campagnes onafhankelijk evalueren door onze experten. Onze Google Ads audit onthult verbeterpunten en verborgen kansen op maat van jouw advertentiestrategie. Is jouw campagnestructuur optimaal? Zijn je type campagnes of advertentiegroepen nog volgens de recentste updates? Dat onderzoeken we voor jou!

Home_under_section_blauw

Benieuwd hoe we het Ad account van VOLEF hebben geanalyseerd?

Home_under_section

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf een Google Ads audit uitvoeren?

Je kan zeker zelf een controle van je Google Ads account uitvoeren. Er bestaan online heel veel insights over welke zaken je kan optimaliseren en de aanpassingen bij Google worden ook steeds breed gecommuniceerd. Maar dankzij de kennis en expertise van een online marketing agency kan dat wel sneller en efficiënter verlopen.

Wat is het verschil tussen een SEA audit en een Google Ads audit?

SEA audit is de brede term voor de controle van alle SEA platformen, waarvan Google Ads en Microsoft Ads (Bing) er enkele zijn.

Wat gebeurt er na de audit?

Na de audit kan je kiezen of je zelf aan de slag gaat met de optimalisaties die we oplijsten, of je kan ze meteen door onze experts laten uitvoeren. De uren en prijs voor deze uitvoering worden uiteraard op voorhand afgesproken.

Kan ik of mijn team een opleiding volgen?

Invisible Puppy biedt opleidingen aan, bekijk het academy-overzicht of contacteer ons als je specifieke opleidingswensen hebt. Om na een SEA audit succesvol zelf verder te gaan, is de SEA-opleiding interessant.

Interesse om je Ads account te laten doorlichten en optimaliseren?

Contacteer Invisible Puppy
Invisible-puppy-seo-1