Invisible Puppy Academy - Terug naar school, ook als je al werkt!

Geschreven door Invisible Puppy
3 min leestijd
2/09/16 15:40

Er zijn nog zekerheden in het leven, mijnheer! Zo was het deze week weer (inter)nationale kind-met-boekentas-foto-op-Facebookdag. Tal van trotse mama's, papa's, moekes en vakes die al die duizenden koters terug afzetten aan de schoolpoort. Ik ben zelf nog kinderloos en zoek daarom in die foto's altijd in de achtergrond naar die ene opa die daar staat met een gezicht op half onweer. Een gezicht waarop je kan aflezen: 'Geniet van je pensioen lieve pap," zei m'n dochter 'maar kan je dat dan wel doen nadat je om 7 bent opgestaan om onze Michiel naar school te brengen?' 
Ook de Invisible Puppy Academy was open op 1 september. Deze keer voor de opleiding 'Hoe kan je meer halen uit Linkedin?' De eerste opleidingen zijn achter de rug, hoe gaat het met de Academy? PuppyAcademy.jpg

De opriching van de school

Als digitale marketingexperten worden de Puppy's vaak gevraagd om opleidingen te geven over hun domein van expertise. Dit doen we voor opleidingscentra zoals Kluwer, maar ook bij bedrijven geven we inhouse trainingen aan het volledige marketingteam. Na enkele jaren hadden we een mooi portfolio van uiteenlopende opleidingen verzameld. De cursussen in de opleidingscentra zijn meestal goed gevuld en ook van onze klanten kregen we hele positieve feedback en vraag naar meer. Daarom besloten we om deze opleidingen ook zelf aan te bieden in de Invisible Puppy Academy. Je weet wel, die wet van de vraag en het aanbod. 

Enkele weken voor de zomervakantie begonnen intern de eerste meetings, brainstorms en hebdisvijfminuutjes? om de nieuwste marketingschool van Gent vorm te geven. Er werd oa een nieuw logo uitgewerkt, powerpointtemplates gemaakt en met agenda's geschoven. We selecteerden na lang en intens beraadslagen 8 opleidingen die we zouden aanbieden.

 

Invisible Puppy Academy: Het aanbod

Zoals elke goede school willen we ons aanbod nog uitbreiden, geef jij ons inspiratie voor nieuwe opleidingen? 

Bewuste keuzes maken 

InvisiblePuppyAcademy.pngWe maakten de bewuste keuze om de trainingen te geven voor kleine groepen. Dit stelt ons in staat om echt een persoonlijke aanpak te garanderen en de ruimte te hebben om dieper in te gaan op concrete vragen die recht uit het werkveld komen. Daarnaast was het ook weloverwogen om voor opleidingen van een halve dag te kiezen. Onze ervaring leerde ons namelijk dat professionals zich moeilijk een hele dag vrij kunnen maken. Dit verplichtte de docenten ook om alle randinformatie uit hun opleidingen te halen en enkel de echte essentie over te houden en de perfecte balans te vinden tussen theorie en praktijk. Tot slot was het ook al heel snel duidelijk dat we onze eigen villa zouden gebruiken als campus. Elke klant of cursist die hier binnenkomt maakt wel een opmerking over de gezelligheid van een kantoor in een grote villa. Ideaal voor een intensief marketingbad te krijgen, vinden wij. 

Tevreden cursisten

Op onze eigen borst kloppen is makkelijk. Bovendien zijn we ervaren genoeg als marketers om te weten dat een goede testimonial altijd beter werkt dan een merk dat van zichzelf verkondigt hoe goed het wel is. Daarom lieten we een onschuldige kinderhand 2 totaal random quotes uit onze evaluatieformulieren kiezen. Uiteraard slechts 2, het moet geloofwaardig blijven, toch? 

"Een opleiding met de nodige tips&tricks. Mijn collega's zouden van deze Linkedin opleiding veel opsteken!" 

K. De Cock - Boomkwekerij Willaert 

"Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan mijn collega's. We zouden graag in de toekomst ook de opleiding Analytics voor gevorderden volgen"
Z. Verschaeve - Lab 9

Wil je meer informatie over onze opleidingen of wil je een van de opleidingen in jouw bedrijf laten doorgaan? Neem dan contact op met de directeur van onze Academy: De Heer Karl Van Goolen

Tot op de schoolbanken,

Dries De Kimpe

Ontvang de laatste marketingupdates