Eneco verbetert zijn marketing automation proces

1 min read
24-okt-2019 13:06:53

Eneco is een energieleverancier die groene en lokale energie aanlevert. Ze kiezen er bewust voor om de elektriciteit uit Belgische wind en zon te produceren. Zo leveren ze aan al hun klanten 100% duurzame en lokaal opgewekte elektriciteit.Eneco

Keuze van het juiste marketing automation platform

De website van Eneco bevatte vele formulieren die elk een aparte e-mail flow naar de klanten teweeg brachten. Hierdoor heerste een gebrek aan structuur. Om dit probleem te verhelpen ging Invisible Puppy, samen met Eneco, aan de slag met de evaluatie van deze elementen.

Zodoende assisteerde Invisible Puppy Eneco bij de selectie van het juiste marketing automation platform. Daarmee kon de energieleverancier e-mails en formulieren optimaliseren.

Optimalisatie van de formulieren

Het optimaliseren van de formulieren verliep in verschillende stappen.

Allereerst werden alle bestaande formulieren gelezen en herschreven vanuit het standpunt van de klant. Deze “customer centric approach” was essentieel omdat de klant diegene is die de website gebruikt en de e-mails ontvangt. Zo werden taal en structuur logischer geïmplementeerd.

Ook de call-to-actions werden onder de loep genomen. Hierbij stelden we ons de vraag welke CTA's nodig zijn om conversie te stimuleren en hoe we er het best voor konden zorgen dat deze niet verloren gingen in de formulieren.

Als er nood was aan veel informatie van de klant, werden de formulieren overigens opgesplitst in diverse onderdelen en pagina's. Zo werd het eindeloze scrollen vermeden.

Evaluatie van de flows

Naast de formulieren gaven we ook advies over de flows (opeenvolging van e-mails). Sommige registratieprocessen liepen namelijk in verschillende fases: het invullen van het formulier, het versturen van een bevestigingsmail, het inloggen...

Invisible Puppy evalueerde of deze opeenvolging van stappen wel logisch was. Waren er stappen te veel of stappen te weinig? Elk niet onlogisch onderdeel werd herwerkt.

Heb je vragen over marketing automation? Of ben je op zoek naar een nieuwe digitale strategie voor je bedrijf? 

Ontvang de laatste marketingupdates