ENGIE zet in op digitaal

2 min read
24-okt-2019 13:14:12

ENGIE is de grootste energieleverancier in België. Door zijn omvangrijk klantenbestand, dat zowel bestaat uit B2B als B2C, koos ENGIE ervoor om de digitale weg in te slaan. Als gevolg daarvan ondernam de energieleverancier verschillende interne initiatieven om zijn digitale aanwezigheid te versterken.Engie

Digitale transformatie

Voor inbound marketing en marketing automation werd Invisible Puppy ingeschakeld. Zo kon ENGIE op korte termijn deze concepten introduceren in zijn organisatie.

Deze introductie bestond uit het opzetten van een gestructureerd plan, het voorbereiden van de kanalen en het kiezen van het eerste project. Op die manier deed ENGIE de nodige ervaring op en kon het geheel op grote schaal in de ENGIE groep worden geïntegreerd.

Kennisoverdracht

Het eerste project was cruciaal om de organisatie te laten kennismaken met de nieuwe digitale mindset, methodiek en cultuur die nodig is om deze marketing innovaties te integreren.

Online marketing, inbound marketing, agile marketing, content marketing en marketing automation waren echter veelal nieuwe termen voor de vele marketing medewerkers van ENGIE. Aan de hand van een reeks workshops werd daarom, met gebruik van bestaand materiaal, een content marketing, inbound marketing en marketing automation strategie uitgewerkt. Vernieuwend daarbij was de agile marketing aanpak waarmee deze plannen tot stand kwamen.

Daarnaast organiseerde Invisible Puppy een reeks opleidingen. Niet alleen de best practices, maar ook de nodige nieuwe processenmethodiek en organisatiestructuur kwamen daarin aan bod. Stap voor stap werd zo de nieuwe mindset voorgesteld over wat online marketing moet zijn voor klanten.

Marketing technologie

Invisible Puppy introduceerde ook het concept van marketing automation binnen de ENGIE organisatie. Zo hielp Invisible Puppy, als technologie-onafhankelijk adviesbureau, bij het kiezen van marketing technologie. Daarbij ondersteunde het ENGIE ook bij het volledige RFI, RFP, negotiatie- en implementatietraject van het nieuwe marketing automation platform en de integratie in de bestaande omgeving.

Naast marketing automation technologie stond Invisible Puppy ook in voor de uitwerking van een aantal content hubs. Deze content hubs staan centraal in de content marketing strategie van ENGIE.

Change management

Op een gestructureerde manier werd een nieuwe "customer centric" manier van denken geïntroduceerd. Dit gebeurde door hands-on teams, bestaande uit zowel medewerkers als directeurs, mee te nemen in concrete business projecten waarbij ze werden ondergedompeld in deze nieuwe mindset. Deze aanpak omvatte tevens een nieuwe vorm van governance op operationeel en managementniveau.

Meer weten over inbound marketing en marketing automation? Of hoe je een online marketing strategie het best aanpakt? 

Ontvang de laatste marketingupdates