Customer case - Sweet Mustard

2 min read
24-okt-2019 13:11:48

Sweet Mustard is een joint venture tussen de Cronos groep en TVH. Dit is een uniek platform dat doormiddel van jong talent en IT experts, bedrijven helpt met het realiseren van hun digitale ambities. Sweet Mustard kwam nog voor de oprichting bij Invisible puppy met de vraag om de volledige marketing en communicatie op te zetten en hen op de (West) Vlaamse kaart te zetten als een inspirerende community en voedingsbodem voor digitaal talentSweet mustard

Awareness & visibiliteit

Sweet Mustard had in de eerste fase van haar bestaan één centraal doel, namelijk het creëren van visibiliteit en awareness bij de voornaamste doelgroepen. Om deze visibiliteit te creëren werd er allereerst een volledige brand identity gecreëerd waaruit met name de visuele stijl en de kern van het Sweet Mustard verhaal zijn ontstaan.

Om deze brand identity te vertalen naar een eenduidige communicatie, werd er een digitale strategie en een gedetailleerd plan van aanpak opgesteld. Waarbij het opzetten van een SEO Proof website en relevante social media kanalen tot de eerste taken behoorde. Nadat Sweet Mustard de nodige visibiliteit had verkregen werd het tijd om awareness te creëren en talent aan  te trekken. Daarvoor creëerde we allereerst de campagne ‘Join our sweet revenge’, welke offline, online en met een speciaal gecreëerde app gelanceerd werd.

Deze campagne had als doel kandidaten te werven voor het Sweet Mustard team tijdens (job) beurzen. Ook werd er een online awareness campagne gecreëerd, ‘kere ké were’ welke de doelgroep moest informeren over de unieke kansen die Sweet Mustard te bieden heeft en de zogenaamde ‘Brain drain’ van West Vlaams talent naar de grotere steden moest tegengaan.

In een latere fase werd er een content strategie uitgestippeld waarin het verhaal van Sweet Mustard en haar kernwaarden, technolgie, innovatie en design de rode draad uitmaakte van de communicatie. Invisible puppy creëerde relevante content voor alle sociale kanalen en nam ook de employer branding en het beheer van de sociale kanalen voor haar rekening.  

Het resultaat voor Sweet Mustard?

Nu, 6 maanden later, is Sweet Mustard erin geslaagd haar doel van 9 werknemers te overschrijden. Momenteel werken er 18 IT talenten full time aan state of the art projecten. Met behulp van de flinke dosis ambitie van Sweet Mustard en de nodige ondersteuning bij de marketing en communicatie is Sweet Mustard met succes in korte tijd uitgegroeid tot een innovatieve speler en tech-community.

Ben je overtuigd van de voordelen van een digitale strategie? Of wens je er meer over te weten?

Ontvang de laatste marketingupdates