Collishop boekt succesverhaal dankzij waardevolle content

2 min read
24-okt-2019 13:17:36

De webshop van ColliShop, die deel uitmaakt van de Colruyt Group, bestaat al meer dan 30 jaar. Met een divers gamma dat uit meer dan 20 000 artikelen bestaat, behoort ColliShop tot één van de grootste online winkels van België.Collishop

Bijna twee jaar geleden klopte ColliShop aan bij Invisible Puppy, om de webshop te ondersteunen en begeleiden bij de huidige uitdagingen rond  inbound marketing. Het doel van deze samenwerking? Relevante online content aanbieden waardoor de retailer optreedt als trusted advisor en klanten en prospecten doorheen hun volledige decision journey begeleidt. Deze doelstelling werd verwezenlijkt door bestaande en nieuwe klanten content en duiding aan te reiken vanaf de 'awareness' fase tot de eigenlijke aankoop. 

Het project, dat we tot op vandaag dagelijks onder de loep nemen, werd volledig toegewijd aan aan de "Slapen"-rubriek van ColliShop. Consumenten zijn immers op zoek naar waardevolle en betrouwbare informatie en duiding rond slaapmateriaal zoals matrassen, bedbodems en lakens, maar tegelijkertijd vragen ze zich ook af op welke manier ze hun slaapkwaliteit kunnen verbeteren. 

Opzetten van een specifieke content website

Om de content van de "Slapen"-categorie maximaal te benutten, werd besloten om een apart content platform op poten te zetten. Op die manier werd alle content (zoals blogartikels en video's) rond slapen gecentraliseerd op één plek en kon ColliShop op gepaste wijze de opgebouwde expertise rond dit domein op de voorgrond plaatsen onder de vorm van een inspirerende blog.

Collishop slapen website

Waardevolle content creatie 

Toch konden we niet zomaar overgaan tot het creëren van content uit de losse pols. Eerst werden in samenwerking met verschillende klanten enkele workshops uitgevoerd om een zo gedetailleerd mogelijk beeld te schetsen van hun profiel en informatiebehoeften. Die workshops werden verder ondersteund door intensieve desk & SEO research. Deze informatie bood ColliShop de uitgelezen kans om diepgaande inzichten te verwerven in de doelgroep en op basis daarvan de mogelijke content thema's en topics die hen zouden aanspreken, in zowel de overwegings- als koopfase. 

Vervolgens werd er een shortlist opgesteld van de meest nuttige topics waarover ColliShop relevante artikelen kon schrijven. Nadien werd de effectieve content tot stand gebracht en verfraaid met een sterke titel, duidelijke call-to-actions, een aantrekkelijke vormgeving en een sterke SEO.

Bovendien werd ook een Matraswijzer ontwikkeld, waarbij de klant advies krijgt over welke matras het best bij hem past, rekening houdend met zijn specifieke slaapprofiel.

Tijdens het hele creatieproces werd co-creatie hoog in het vaandel gedragen. Dit liet het team van ColliShop toe om sneller en efficiënter vorm te geven aan kwaliteitsvolle content.

Het resultaat voor ColliShop?

ColliShop weet dankzij de intensieve content marketing inspanningen hun beoogde doelgroepen beter te bereiken én te boeien. Zo worden de artikels gretig gelezen: 1 op de 2 bezoekers leest meer dan één artikel en ook het gemiddelde bounce percentage bedraagt slechts 20%.

Dankzij het team van Invisible Puppy heeft ColliShop de omslag naar Content Marketing succesvol gemaakt. 

-Vincent Dumon, Senior Project Manager bij Collishop

Ook de Matraswijzer bewijst zijn toegevoegde waarde. Bijna de helft van de surfers die de Matraswijzer invulden klikten door naar de productpagina’s op de ColliShop site. 

Daarnaast ziet ColliShop in zijn omzetcijfers een duidelijke correlatie tussen bezoekers van de Slapen content site en het hogere bedrag dat zij besteden op de ColliShop site.

Zou jij ook je resultaten willen verhogen met een waardevol contentverhaal? Wij staan te popelen om je op weg te helpen! 

Ontvang de laatste marketingupdates