Volef haalt een ROAS van 358% met Invisible Puppy

3 min read
25-mrt-2024 11:45:00

Met een mix van Google Shopping, Google Search, SEO en paid social zetten we Luxury For Men (B2C) en Exclusive Business Gifts (B2B) in de markt – met succes. Volef haalde, met de hulp van het Invisible Puppy e-commerce performance team, een ROAS van 358% in 2023.

 

E-commerce performance project in een notendop

  • Uitdaging: Volef zocht een partner om hun digitale aanwezigheid snel te laten groeien, met rendabiliteit in het achterhoofd. Snel schakelen en een stevige ‘return on ad spend’ (ROAS) genereren, speelden een belangrijke rol.
  • Oplossing: Strategisch e-commerceplan. Switch naar een nieuwe partner in Comparison Shopping Service (CSS) en slimmere biedstrategieën op korte en lange termijn.
  • Aanpak: Toepassing best practices van ‘Performance Max’-campagnes in Google, verbetering SEO- titels en categorieën, focus op zowel conversievolume als -waarde. 
  • Resultaat: Een daling in kosten van 20% voor CSS en een ROAS van 358%

VOLEF: Performance marketing voor e-commerce

Volef is een e-commercebedrijf uit Turnhout dat met Luxury For Men de B2C-markt en met Exclusive Business Gifts de B2B-markt bedient. 

Ook al hadden deze doorwinterde ondernemers al ervaring met online adverteren, in het voorjaar van 2022 schakelden ze toch de hulp in van Invisible Puppy.

Onze puppy's stonden dan ook meteen te kwispelen om hun tanden in dit analytisch project met een interessant kantje te zetten.

Hoe kunnen we vooruitgang boeken bij VOLEF?

“Bij Volef zijn we niet met veel mensen,” zegt Dries Boven,  stichter en CEO, “en op een bepaald moment in de voorzomer 2022 kwam ik tot de conclusie dat we niet langer zelf voldoende tijd hadden om advertentiecampagnes in Google Ads op te zetten en te beheren. Nochtans wisten we heel goed hoe belangrijk die zijn.”

Een externe partij die dit zou overnemen, moest voor Volef van goeden huize zijn. Dries Boven: “Expertise op vlak van Google Ads was een must, en ze moesten heel snel kunnen schakelen. Er is een goede reden waarom er geen trage e-commercebedrijven bestaan.”

Ons antwoord voor e-commerce performance optimalisatie

We gingen onmiddellijk aan de slag om te bewijzen dat we Volefs vertrouwen waard waren. Eerst haalden we Volef weg bij Google Shopping CSS (Comparison Shopping Service), omdat Google de omzet van e-commercebedrijven als CSS-partner nogal gulzig afroomt. Vervolgens stelde Invisible Puppy voor om dit vrijgekomen bedrag te herinvesteren in een waaier aan campagnetypes.

“Dat sprak me wel aan,” herinnert Dries zich, “want kosten besparen is één ding, er moet immers ook verstandig geïnvesteerd worden in advertentiecampagnes. Als het iets opbrengt, dan mag het ook wat kosten.”

Verder gingen we aan de slag om binnen SEO de nodige prioritisatie te leggen op de productcategorieën om op lange termijn de nodige kostenoptimalisaties te maken.

SEO voor beide webshops

We werkten misschien wel snel, maar niet in het wilde weg. Eerst werden de onnodige kosten weggesneden en werden zoekwoorden en categoriseringen geoptimaliseerd (SEO) zodat de advertenties een groter bereik zouden krijgen. Dan pas waren de advertentiecampagnes zelf aan de beurt.

Google-advertising

We ontwierpen voor Volef Responsive Search Ads (waar Google zelf de koppen en teksten aan elkaar matcht en leert wat het beste werkt) in combinatie met een Performance Max-setup, die advertenties semi-autonoom bijstuurt en uitprobeert over het hele Google-dienstennetwerk (zoals bv. YouTube, Gmail en Maps).

Social advertising voor e-commerce

Vervolgens was paid social aan de beurt. Ook hier traden we vooral op als optimalisatiepartner aangezien er bij Volef zelf al heel wat expertise aanwezig was. De Meta-platformen (Facebook, Instagram) werden de hoofdfocus, maar er kwamen ook experimenten met LinkedIn. Het tempo lag hoog maar we bezaten voldoende wendbaarheid om snel in te spelen op de vragen en eisen van Volef. Op sociale media lag de focus vooral op het high-end segment. Voor Facebook maakten we gebruik van Instant Experiences (een type landingspagina waar de gebruiker binnen het sociale medium blijft maar direct kan converteren).

Als laatste punt stelden we ook de doelen van de campagnes in om zowel te focussen op volume (klanten die veel of frequent kopen) en waarde (de marge op één belangrijke aankoop kan hoger zijn dan die van 50 kleinere).

E-commerce ROAS die voor zichzelf spreekt!

De resultaten mogen er zijn. Volef heeft in 2023 opnieuw een ‘return on ad spend’ (ROAS) gerealiseerd van 358%. .

De mooie cijfers vertellen hun eigen verhaal en tonen dat Invisible Puppy echt wel de expert is in performance marketing. Vooral de responsiviteit van Invisible Puppy maakte indruk. Die combinatie van kennis en snelheid kom je niet vaak tegen.
Dries Boven

Stichter en CEO bij VOLEF

Ook op sociale media, dat als bron voor e-commerce traditioneel minder sterk scoort dan Google, eindigden de resultaten in veel gevallen boven het vooropgestelde doel. De Instant Experiences gaven hier de doorslag.

Snel starten en snel switchen? Geen probleem!

Hulp nodig bij effectief adverteren via Google? Waarom vraag je het niet eens aan een echte Premier Partner? 😊

Ontvang de laatste marketingupdates