SEO en Performance Marketing als ideale match voor Computer Checkpoint

3 min read
8-mrt-2024 11:45:00

Computer Checkpoint steunt al 3 jaar op Invisible Puppy voor een wisselende mix van performance marketing, organic social media, SEO en e-mailmarketing.

  • Uitdaging: Meegroeien met een merk dat zelf in volle groei is.
  • Oplossing: Relevante oplossingen aanbieden die op dat moment het beste passen bij de wisselende noden van de klant.
  • Aanpak: Korte lijnen in communicatie, de Puppy’s die steeds snel schakelen en meedenken.
  • Resultaat: Een partnerschap waarin beide partijen elkaar goed hebben leren vertrouwen en kennen.

Wie is Computer Checkpoint?

Het bedrijf is al meer dan 35 jaar een referentie in IT en multimedia (verkoop en herstellingen), distributie, verkoop van robotica en aanbieder van Base, Telenet en Eneco service centers. Het bedrijf is over de jaren heen sterk gegroeid en is in 2024 een keten met 7 winkels verspreid over Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Van SEO-audit naar nieuwe website

In hun zoektocht naar een nieuwe digitale partner die kon meedenken én ontzorgen, kwam Computer Checkpoint in het voorjaar van 2021 bij ons aankloppen. 

Aangezien dit een overname was van een andere partner, werd er vanuit Invisible Puppy besloten om eerst enkele audits te doen. Eerst voerden we een uitgebreide SEO audit uit waarin verschillende domeinen onder de loep werden genomen. Die audit wees uit dat de structuur en backoffice van de website een update konden gebruiken. Er werd gekozen om een nieuwe website in Wordpress te creëren in samenwerking met onze partner Ozalith

Een volgende stap was het verrichten van een Google Ads en Analytics audit waarbij we een correcte tracking met de Meta Pixel implementeerden. Simultaan werd er besloten om nieuwe landingspagina’s te creëren met het oog op conversie-optimalisatie.

Volgende halte: performance marketing

“Invisible Puppy werkte zich omhoog vanuit de fundamenten,” herinnert Yowendy van Acker, Marketing Director bij Computer Checkpoint, zich, “wat ervoor zorgde dat ons vertrouwen in hun kunnen steen voor steen werd opgebouwd. Na de technische kant van de zaak was het tijd om te gaan doen aan performance marketing.”

Zo gezegd, zo gedaan: Computer Checkpoint vertrouwde ons in 2022 ook hun Google Ads en social media toe. Naast de Meta-kanalen (Facebook en Instagram) werd er ook ingezet op LinkedIn. Naast het merk onder de aandacht houden van het publiek door een mix aan organic en paid content, was het belangrijk om mensen naar de winkel te krijgen. “Wij hebben wel een webshop, maar vinden het nog belangrijker dat mensen fysiek langskomen,” legt Yowendy uit, “dat schept een sterkere band met de klant.”

Een populaire terugkerende zoekopdracht die mensen naar Computer Checkpoint brengt zijn herstellingen. Herstellingen doe je niet anoniem en dat die inhoud populair is, wijst op een bezoekintentie.

E-mail in de mix

Halverwege 2023 werd de e-mailmarketing ook toevertrouwd aan Invisible Puppy. Hierop inzetten werd prioritair door het verminderen van het belang van bijvoorbeeld fysieke folders, en ook hier zetten de Puppy’s zich in om het grondig aan te pakken – tegen begin 2024 was de bounce rate onder de 2%. En dat met een e-mail database waarin duizenden mensen zitten.

Op het einde van 2023 kregen de fundamenten een nieuwe lik verf, na de eerder gemaakte overstap naar Google Analytics 4. Google zelf vaardigde bovendien ook restricties uit die adverteren over o.a. hersteldiensten moeilijker maakten. “Dat was een harde dobber,” zegt Yowendy, “maar Invisible Puppy ging wel direct aan de slag om te kijken hoe we hier om mee konden gaan.” Met succes: de conversies begonnen weer te stijgen en waren tegen februari 2024 terug op hun benchmark-niveau.

Invisible Puppy probeert altijd mee te denken vanuit ons standpunt, en communiceert snel en met integriteit naar ons toe. Dat klinkt evident voor een partner, maar is het niet altijd. Die integriteit is de hoeksteen van een partnerschap dat intussen in zijn 4de jaar zit.
Yowendy Van Acker

Marketing Director bij Computer Checkpoint

B2B vervoegt B2C

Begin 2024 opende Computer Checkpoint een 7de filiaal, waarmee het ook de B2B-markt ging betreden. “Hier ligt een echte uitdaging voor ons,” zegt Yowendy, “maar ik ben er zeker van dat Invisible Puppy ons hier zal kunnen bijstaan als we hen oproepen.”

Ook een tandje hoger schakelen met jouw digitale strategie? Neem contact met ons op om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Ontvang de laatste marketingupdates