139 IT-studenten gerekruteerd via TikTok en Meta ads

2 min read
28-mei-2024 8:30:00

Beego lanceerde samen met Invisible Puppy een doelgerichte Meta en TikTok campagne om studenten met een passie voor IT aan te werven voor het bieden van digitale ondersteuning. Oorspronkelijk was het doel om 200 studenten te rekruteren, maar door een te hoge instroom op korte tijd werd de campagne gepauzeerd met 139 voltooide registraties. 

 

Een social media campagne met impact

Invisible Puppy werkt sinds september 2023 samen met Beego. Initieel enkel voor advertenties via Google en Meta, later ook TikTok Ads.

 • Uitdaging: Beego bekender maken onder studenten als aantrekkelijke werkgever en 200 studenten met een affiniteit in IT rekruteren om hun servicecapaciteit te vergroten.
 • Oplossing: Relevante content aanbieden op maat van studenten via een multi-channel advertentiestrategie.
 • Aanpak: De juiste kanalen selecteren, een mediaplan uitwerken en vervolgens (video)content maken en verspreiden.
 • Resultaat: Van februari tot en met april 2024 behaalden we:
  • +558.000 impressies
  • +179.000 unieke kijkers tussen 18-24 jaar
  • 736 gestarte sollicitatieprocessen, wat €1 goedkoper was dan het vorige kwartaal
  • 139 voltooide sollicitatieprocessen, met een gemiddelde kost van €10,09 per voltooide registratie

Beego resultaten

Wat is Beego?

Beego schakelt studenten met een sterk gevoel voor IT in om mensen te ondersteunen die digitaal niet mee zijn. De assistentie omvat hulp bij het gebruik van smartphones, pc’s en laptops. Denk maar aan bank-apps of WhatsApp gebruiken, ITSME installeren, backups maken, schijfruimte vrijmaken… Daardoor draagt Beego niet alleen bij aan digitale integratie, maar geeft het ook praktische ervaring aan jonge professionals.

Ondertussen heeft Beego een 700-tal studenten in heel België die hulp aan huis geven of in digipunten van overheden, banken en grote bedrijven zoals Bpost en ING. 

Studenten ❤️ videocontent

Initieel lanceerden we een social media campagne op Meta alleen. Later maakten we ook een gloednieuw TikTok kanaal aan. Hierdoor wisselden we onze statische grafische beelden in naar zelf geproduceerde TikTok-video's.

Op Meta stelden we advertentiesets per provincie op om de budgetten effectief over prioritaire regio’s te spreiden. We richtten ons op studenten geïnteresseerd in technologie/IT/website/elektronica. Onze reels trokken de meeste aandacht. Instagram leverde daardoor maar liefst 72 registraties op, vergeleken met slechts 17 van Facebook.

Op ons nieuwe TikTok-account bereikten we al snel organisch 800 unieke gebruikers per TikTok. We zetten ook € 291 in om deze TikToks te promoten, wat succesvol resulteerde in 48 voltooide registraties tegen een gemiddelde kost van € 6,06 per registratie.

Een overweldigend succes

Door de hoge instroom werd de campagne voortijdig beëindigd na de werving van 139 studenten in plaats van de vooropgestelde 200. Desondanks heeft Beego significante vooruitgang geboekt in het bekendmaken van hun merk onder de beoogde doelgroep. 

Invisible Puppy heeft duidelijk kennis van zaken. Ze wisten perfect op welke kanalen onze doelgroep zit en welke content zou werken. De korte, snappy video’s op TikTok boekten dus al snel resultaten bij studenten.
Frederick Scraeyen

Oprichter van Beego

De lage kosten per registratie op TikTok tonen de effectiviteit van dynamische content op dit platform. Wij zijn benieuwd naar wat andere TikTok formats nog verder zullen bijdragen in de groei van Beego.

Ook interesse in wat wij kunnen betekenen voor je social media advertenties? Zeg gerust hallo en neem met ons contact op.

Ontvang de laatste marketingupdates