Opleiding sociale media marketingstrategie

Geschreven door Stephanie Verplancken
1/03/24 11:00

Het is de dag van vandaag ondenkbaar om als onderneming afwezig te zijn op social media. Elke organisatie heeft op vandaag wel een Facebook-, Instagram- of LinkedIn account. Maar ben je wel doelbewust aan het posten? Leveren je inspanningen iets op? Volg een opleiding en leer hoe je jouw sociale media marketingstrategie kan uitbouwen.

Social media organisch worden soms gezien als een bijkomstigheid dat 'moet', in plaats van een krachtige tool die je heel wat opportuniteiten biedt. Het zou te veel tijd in beslag nemen of geen verschil maken.

In deze opleiding tonen we jou hoe je wel sociale media kan laten deel uitmaken van een groter geheel om je langetermijndoelstellingen kracht bij te zetten. Geen uitleg van wat Facebook of LinkedIn is, wél wat het je kan opleveren als je er consequent mee bent.

Wat je leert tijdens deze opleiding

  • Je doelgroep begrijpen en vertalen naar social media 
  • Hoe de social media-algoritmes werken 
  • Welke kanalen nuttig zijn voor jou
  • Een content kalender opstellen op maat van jouw bedrijf 
  • Hoe je hashtags en social SEO goed gebruikt
  • Welke frequentie of content je best toepast
  • Je social media-inspanningen meetbaar maken

Kortom: hoe je de basis legt voor een strategie die jaren meegaat.

Praktisch

Voor wie is deze opleiding?

Digitale marketeers, marketing managers, zaakvoerders van KMO's of al wie meerwaarde kan halen uit een vorming over het bepalen van een social media strategie. 

Bedrijven als RIHO, Silver Tie, UCLL en GS1 gingen je al voor!

Waar gaat de opleiding door? 

De opleiding Social Media Strategie gaat door waar jij wilt. Bij jou op kantoor of bij ons in Gent, de keuze is dus aan jou! Achteraf heb je ook de mogelijkheid voor een terugkomsessie in te plannen. Dan kan je meteen je gemaakte contentkalender aftoetsen met onze expert of vragen stellen die je tijdens de praktijk hebt verzameld. 

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer 3 uur, inclusief pauze.

Wil je meer info over deze opleiding of bekijk je liever de mogelijkheid voor een opleiding op maat van je marketingteam, geef ons dan een seintje via het in-company training invulformulier.

Vraag nu je Social Media Strategie training aan!