Opleiding succesvol adverteren via sociale media

Geschreven door Stephanie Verplancken
1/03/24 11:00

Je hebt een idee over hoe je een advertentie moet opzetten in Facebook, Instagram of LinkedIn, maar bent niet zeker of je alles volgens de regels van de kunst toepast? In deze opleiding tonen we wat je kan doen om je social media advertenties zo goed mogelijk te optimaliseren. 

Wat je leert tijdens deze opleiding

Welk budget zet ik het best tegenover mijn campagnes? Hoe weet ik dat mijn advertenties goed scoren? Hoe bouw ik een campagne op? 

In deze opleiding leer je de technieken om het adverteren op social media zo goed mogelijk aan te pakken en je inspanningen om te zetten in successen. Zo leer je onder meer welke kanalen voor jouw doel het meest geschikt zijn en hoe je een campagne doelbewust opzet. Ook komt het volgende aan bod:

  • De basisprincipes van adverteren via sociale media
  • Hoe social media advertenties kaderen in je strategie 
  • Welke content je het best inzet voor jouw doelpubliek
  • Welke advertentiemogelijkheden er zijn en hoe je ze gebruikt
  • Hoe je segmenteert op Facebook, Instagram en/of LinkedIn
  • Hoe je resultaten duidelijk kan analyseren en rapporteren 

Praktisch

Voor wie is deze opleiding?

Digitale marketeers, marketing managers, zaakvoerders van KMO's of al wie meerwaarde kan halen uit het toepassen van best practices bij het opzetten en opvolgen van social media campagnes. 

Bedrijven als Acerta, Gymfed, HoGent, Horta, Reynaers Aluminium en RIHO gingen je al voor!

Op welke manier gaat de opleiding door? 

De opleiding Succesvol Adverteren via Social Media gaat door op een locatie naar wens (bij jou op kantoor of bij ons) of online. Tijdens de training hou je best de laptop of computer bij de hand zodat je mee kan volgen.

Achteraf is er een online feedbacksessie om jouw zelf opgezette campagnes even na te kijken of om je vragen te laten beantwoorden door de expert.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt standaard 3 uur. Hierin komt dan één advertentieplatform aan bod: Meta (dus Facebook en Instagram samen) of LinkedIn. Wens je te adverteren op meerdere of andere social media platformen, dan kan dat zeker ook in één dag of meerdere sessies. 

Aanvullend heb je de mogelijkheid om onze opleiding Succesvol adverteren via Google te volgen. Zo heb je een brede basiskennis over de belangrijkste advertentieplatformen en weet jij precies welke platformen het meest aansluiten bij je marketingdoelstellingen. Maar opgelet: hiervoor moet je wel apart inschrijven!

Wil je meer info over deze opleiding of bekijk je liever de mogelijkheid voor een opleiding op maat van je marketingteam, geef ons dan een seintje via het in-company training invulformulier.

Vraag nu je social ads training aan!