Bellewaerde: 320% stijging in CTR door customer journey analyse

3 min read
22-feb-2021 10:03:00
Awareness genereren buiten West-Vlaanderen en meer bezoekers aantrekken om een dag fun te beleven in Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark. Dit zijn de hoofddoelstellingen van onze campagnes.

Banners - Website - IP (2)

Een digitaal advertentieplan

Bellewaerde klopte voor het eerst aan bij Invisible Puppy in het voorjaar van 2019. Hun vraag was kraakhelder: "Hoe kunnen we een digitaal campagneplan uitbouwen met aandacht voor de klant, zonder hierbij de connectie met de offline campagnes uit het oog te verliezen?" 

Ons team ging meteen aan de slag en werkte een duidelijke advertentiestrategie uit. De twee hoofddoelstellingen werden onmiddellijk omgezet naar concrete actiepunten:

  • Een grotere ticketverkoop voor West-Vlaanderen realiseren.
  • De naamsbekendheid vergroten in Oost-Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Zo gezegd, zo gedaan.

Een aangepaste campagne op maat van de klant

1080x1080_AquaventureIn samenspraak met de Bellewaerde, koos Invisible Puppy er in de beginfase voor om integraal aan te sluiten op de offline campagne. Ook werden op basis van intensief marktonderzoek buyer persona’s opgemaakt, die later verwerkt werden in de digitale campagnes. Bij het bepalen van onze targeting vallen we nog altijd terug op de buyer persona’s, die van onschatbare waarde zijn. 

We konden eruit besluiten dat de locatie van het park bezoekers vaak tegenhield (te ver, moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer…) We namen deze drempel mee in onze communicatie en targeting en zetten het om in een positieve boodschap. 

Zo speelden we onder meer de nabijgelegen ligging van het park uit bij West-Vlaamse grootouders, en gebruikten we foto's van rustige attracties, dieren en shows. Voor mensen die iets verder woonden, voegden we een kaart met afstandsberekening toe met de tagline: Dichterbij dan je denkt. 

We stampten een advertentieplan uit de grond, dat helemaal op maat was van elke buyer persona en verspreidden de communicatie over diverse online kanalen zoals Pinterest, Facebook, Instagram, Google Display, Google Search en YouTube.

Bellewaerde ads 2

Het resultaat

Deze doelgerichte aanpak resulteerde in advertenties die, door de personalisatie beter presteerden en bijgevolg ook meer bezoekers naar de website haalden. Zo steeg de click through rate (CTR)  van 0,55% bij de standaardadvertentie naar 1,77% voor de gepersonaliseerde advertenties per buyer persona. Zo zie je maar dat klantgerichte boodschappen de relevantie van je campagne kunnen verhogen en je resultaten kunnen maximaliseren.

En nu?

Inmiddels zijn we de trouwe digitale partner van Bellewaerde én verzorgen we, naast de advertentiestrategie voor Bellewaerde Park (B2C en B2B), ook die van Bellewaerde Aquapark. 

In 2022 koos het park voor een opvallende nieuwe campagne: Bellewaerde, da's nie normaal, om zo nog meer op te vallen en het verschil te maken ten opzichte van de concurrenten. Bedoeling van de campagne is om de betrokkenheid van de huidige fans te verhogen en love branding te versterken. Door meer visibiliteit te genereren, willen we anderzijds ook meer nieuwe mensen overtuigen om Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark te bezoeken.

Bellewaerde performance marketing_new branding_1En dat de ads knallen, dat kunnen we nu al zeggen! Op social halen we een gemiddelde CTR tussen de 1,4 en 2%. Ze lokken ook heel wat leuke reacties uit, wat het aantal impressies en de betrokkenheid alleen maar een boost geeft.

Invisible Puppy staat bovendien voor de uitdaging om via de verschillende kanalen nog meer diverse doelgroepen te bereiken en overtuigen. En om vanuit data inzichten te creëren die meer bezoekers naar de parken brengen. Los van de B2C-klanten, wil het park ook meer groepen aanspreken. Van bedrijven die teambuildings of familiedagen organiseren tot scholen. Iedereen is welkom voor een dagje nie normaal.

Opnieuw zorgen onze experten voor een mooie online vertaling van Bellewaerde's rebranding en waken we erover dat de juiste boodschap via het juiste kanaal bij de juiste persoon terechtkomt.

Ook op zoek naar een performance gedreven digitale strategie?

Ontvang de laatste marketingupdates