Idee Kids vzw brengt meer kinderen samen op kamp

2 min read
1-feb-2021 10:01:00

Samen verzorgen we advertenties op social media en Google voor meer bekendheid en meer inschrijvingen.

Al meer dan 4 jaar zijn we de vaste digitale partner van Idee Kids, een vzw die zich elk jaar inzet om duizenden kinderen, over heel Vlaanderen, op projectkampen te laten gaan. We zijn gestart  met een voornamelijk adviserende rol, maar we zijn al snel uitgegroeid tot uitvoerende partner in het digitale performance luik.

Idee Kids-1

Hoe de offline strategie doortrekken naar een digitaal verhaal?

Invisible Puppy verzorgt de huidige advertentiecampagnes van Idee Kids, met elk jaar 1 duidelijke KPI: meer inschrijvingen voor de kampen. De digitale campagne spreidt zich over alle kanalen: Facebook, Instagram, Youtube, Google, ….

De aanpak voor Idee Kids uit zich in een overkoepelende strategie waarbij we de resultaten op de voet volgen en voortdurend meten, evalueren en bijsturen waar nodig. Idee Kids heeft een duidelijk missie en visie, en we werken er dan ook samen aan om deze naar buiten te dragen.

Sparring sessies bieden de perfecte gelegenheid om op zoek te gaan naar vernieuwende ideeën, zowel creatief- als prestatiegericht. We hechten er belang aan om bepaalde boodschappen, kanalen, ad formats, etc. uitvoerig te testen en tegenover elkaar te plaatsen om tot de best werkende advertenties te komen. Vorig jaar hebben we de KPI voor Idee Kids met succes behaald. Ook dit jaar streven we deze doelstelling opnieuw na.

Ondersteuning in creatie

Idee Kids wordt gekenmerkt door een heel leuke en speelse visuele merkstijl, die vooral offline sterk in beeld komt, bv. in de brochure. Bij Invisible Puppy hebben we deze stijl overgenomen en als basis gebruikt voor al het online advertentiemateriaal. Onze art director heeft de rode draad (letterlijk dan) gezocht door alle Facebook carrousels. We zijn tevreden met deze sterke en herkenbare visuele verhaalstijl, zowel on- als offline.   

Ideekids

Bovendien heeft video hier ook een belangrijke rol gespeeld. Bij dit formaat hebben we ervoor gekozen om de mascotte Victor te verpersoonlijken:

We zijn trots om de digitale partner van Idee Kids te zijn!

Ook op zoek naar een performance gedreven digitale strategie?

Ontvang de laatste marketingupdates