Econocom behaalt meer leads dankzij LinkedIn

2 min read
1-jul-2020 11:36:00

Campagnes op LinkedIn zorgen voor toestroom aan marketingleads voor Econocom’s technologische oplossingen.

Econocom is een Europese digitale service provider. Al jaren werken zij samen met partners als IBM om de digitale transformatie in B2B-bedrijven te bewerkstelligen en zo hun competitief voordeel in de markt te versterken.

Bedrijven klaarstomen voor digitale transformatie

Digitale transformatie is makkelijker gezegd dan gedaan. Digitale oplossingen die daarin moeten faciliteren, vergen heel wat tijd, kennis en budget om succesvol te implementeren en uit te rollen. Vaak gaat er dan ook een complex beslissingsproces aan vooraf.

Sinds 2019 zetten we jaarlijks, samen met het team van Econocom, een grote LinkedIn campagne op om C-level managers warm te maken voor de overstap naar nieuwe platformen. Invisible Puppy verzorgt de set-up en de optimalisatie van LinkedIn campagnes, terwijl Econocom instaat voor de content doorheen de funnel en het kwalificeren en opvolgen van inkomende leads.

Adverteren op LinkedIn

Bij de campagne van eind 2020 lag de focus op het promoten van 3 technologische systemen. Econocom werkte onder meer een landingspagina, een self-assessment, video’s en enkele downloadables uit. Deze content werd later in een LinkedIn campagne gegoten.

De campagne bestond voornamelijk uit leadformulieren die verspreid werden via Inmails en afbeeldingen op de tijdlijn. De doelgroep bestond uit verschillende C-level profielen uit België en Luxemburg.

Het werd een spel van analyseren, leren en optimaliseren. Doorheen de looptijd van 3 maanden, werd getest met verschillende elementen:

  • Inmails tegenover standaard advertenties op de tijdlijn
  • De effectiviteit van korte Inmails tegenover lange Inmails
  • Algemene boodschap tegenover verschillende herkenbare probleemstellingen
  • Soorten doelgroepen, van eigen lijsten tot lookalikes en persona’s

Op het einde hielden we alleen nog de beste cocktail over. Zo zagen we dat afbeeldingen op de tijdlijn overduidelijk zorgden voor de meeste leads, waarbij algemene boodschappen beter werkten dan de specifieke probleemstellingen.

linkedin advertentievoorbeelden

Via Inmail lag het aantal leads veel lager, ondanks een lagere kost per lead. De Inmails werden dan ook druk geopend (57%), waardoor we voor onze mails slechts € 0,62 per klik betaalden.

Het resultaat van onze samenwerking

In totaal zagen 139.000 mensen onze LinkedIn advertenties, goed voor 411.000 impressies. Dankzij de gerichte content van Econocom en de verschillende tests door Invisible Puppy, werd 10% van de leadformulieren succesvol afgerond. Daarvan werd 24% door Econocom als marketinglead gekwalificeerd en 10% als effectieve prospect.

Wil jij ook meer leads voor jouw budget? Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen of neem rechtstreeks contact met ons op.

Ontvang de laatste marketingupdates