Mustela blaast nieuw leven in eigen community

3 min read
1-apr-2022 10:00:00

Sinds 2019 verhogen we Mustela’s naamsbekendheid, zorgen we ervoor dat het merk top of mind is bij de doelgroep en versterken we de love branding.

Mustela

Mustela is het Franse merk van Laboratoires Expanscience en ontwikkelt al 70 jaar innovatieve en veilige verzorgingsproducten voor mama’s en hun jonge kinderen. 

Naamsbekendheid primeert in de nieuwe digitale aanpak

Mustela ontwikkelt al meer dan 70 jaar kwaliteitsvolle verzorgingsproducten voor mama’s en hun jonge kinderen. De perceptie van kwaliteit en veiligheid zit goed bij de doelgroep. Maar het merk innoveert en evolueert in een maatschappij waar duurzaamheid niet meer uit weg te denken is. De inspanningen die Mustela dagelijks levert om een positieve bijdrage te leveren aan de mens en het milieu, ook die moeten naar buiten gebracht worden. 

Mustela nam in april 2019 Invisible Puppy onder de arm als vaste partner. Dit om de digitale strategie uit te stippelen, uit te voeren en bij te sturen. Via een real-time dashboard kan Mustela op elk moment snel cijfers opvragen of de resultaten van specifieke campagnes raadplegen. We zitten bovendien geregeld samen om uitgebreide analyses te overlopen van wat we gepresteerd hebben. 

Social media strategie & community management

We creëren content die afgestemd is op de noden van (toekomstige) ouders. Elke maand wordt een content kalender opgemaakt van de organische posts die op Facebook en Instagram verschijnen. Ook voor de betaalde advertenties stellen we een maandelijkse planning op van de boodschap, doelgroep en het budget. De klant weet dus altijd wat op welk moment gecommuniceerd wordt en welk budget ertegenover staat.Verder spitsen we ons toe op het persoonlijk interageren met de doelgroep. Er is bij Invisible Puppy een community manager aangesteld die elke reactie of vraag die binnenkomt via social media nauwkeurig opvolgt volgens Mustela’s richtlijnen en tone-of-voice. 

De boodschap en het formaat van organische posts zijn sterk afhankelijk van het kanaal: 

  • Facebook bevordert het engagement bij video’s, memes en artikels. Via Facebook genereren we ook heel wat websiteverkeer. 
  • Bij Instagram ligt de focus op de uitbouw van een sterke branding en influencer marketing.
Via beide kanalen houden we in de gaten wat er leeft bij de doelgroep.

Performance marketing

Daarnaast hebben we een always-on campagne uitgerold via Google Ads en social media. Een campagne wordt online dus door verschillende kanalen versterkt. We werken met 3 flows per jaar om de nodige metingen en bijsturingen te voorzien.

Voorafgaand aan elke wave wordt een workshop van één volledige dag gepland, waarbij samen met de klant de strategie voor de komende wave wordt bepaald. De maandelijkse rapportage en het opvolgen van de KPI’s spelen hierbij een cruciale rol.

Het resultaat sinds onze samenwerking

Dankzij de persoonlijke communicatie met de fans, is Mustela zich bijzonder bewust van hun noden en wensen. Er wordt niet meer louter over producten gecommuniceerd, maar ook parents empowerment en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten geworden om de naamsbekendheid te verankeren en het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie. 

Dit resulteerde sinds de samenwerking in:

  • Een organische groei in volgers van 60% op Instagram en 13% op Facebook
  • Een jaarlijkse stijging van de engagement rate op social
  • Dagelijks tientallen vermeldingen op Instagram 
  • Het beter bereiken van onze kerndoelgroep, wat resulteert in kwalitatiever websiteverkeer: in 2022 hebben we al dubbel zoveel traffic gegenereerd als in dezelfde periode van 2021 en 2x zoveel conversies behaald (opzoeken van verkooppunten)

De sleutel tot ons succes is de rechtstreekse communicatie met de klant en het blootleggen van maandelijkse learnings. Zo zijn we erin geslaagd om elke maand de resultaten te verhogen en de KPI’s met succes te behalen. 

Door uitgebreid te testen met de doelgroepen en het visuele materiaal in onze campagnes, gingen we in 2019 al ruim boven onze KPI. Ook in 2022 hebben we al een mooie voorsprong op de KPI’s en weten we nu al zeker dat we het jaar met betere cijfers zullen eindigen dan vooropgesteld.  

Dankzij deze inzichten kunnen we onze KPI’s elk jaar beter inschatten en onze prestaties naar een hoger niveau tillen.

 

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen voor jouw social media strategie en eventueel jouw community management?

Ontvang de laatste marketingupdates