Vlaco vzw oogst succesvol dankzij digitale ondersteuning

2 min read
7-jul-2020 8:28:26

Al twee jaar ondersteunen we Vlaco vzw met content, SEO en social media campagnes.

In april 2018 gingen we in zee met Vlaco vzw, een organisatie die al 25 jaar de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen behartigt. De vzw houdt zich onder meer bezig met de kwaliteitscontrole van organisch-biologisch afval, wetenschappelijk onderzoek naar compost en digestaat en het promoten van de biologische kringloop. Zo talrijk als hun activiteiten, zijn ook hun stakeholders. Van particulieren tot landbouwers en vakorganisaties.

Vlaco

Een houvast binnenin het digitale landschap

Door het gevarieerde takenpakket en de verschillende stakeholders, is het voor de werknemers van Vlaco vzw een hele boterham om alle informatie die zij vergaren, naar buiten te dragen en naar hun verschillende doelgroepen te communiceren via het juiste kanaal. Structuur in de communicatie was dus broodnodig. 

Daarnaast was er ook de uitdaging om het imago van compost te versterken en meer kwaliteitsvolle traffic naar de website te genereren.

Structuur creëren binnen het content marketing luik

Vlaco en Invisible Puppy zijn de samenwerking gestart met een kickstart. Daaruit volgden al snel een content workshop, segmentatieoefening, contentplan en contentkalender. Beetje bij beetje werd de structuur bij Vlaco geoptimaliseerd.

Door de content workshop en segmentatieoefening heeft Invisible Puppy ervoor gezorgd dat er een duidelijke opdeling kwam van alle beschikbare content. Enerzijds een categorisering van alle thema’s en anderzijds een opdeling van de doelgroepen. Al deze informatie werd in een  contentkalender gevoegd, die Vlaco een handige en overzichtelijke houvast biedt. Zo weet iedereen op elk moment wat naar wie gecommuniceerd wordt en via welke kanalen.

Daarnaast biedt Invisible Puppy ondersteuning bij het creëren van content. Dit variërend van video-opmaak tot ondersteuning bij social media posts, online campagnes en content creatie voor de website. Waar nodig helpen we ook met designwerk. Zo hebben we de huisstijl in een nieuw jasje gestoken en de bodemprofessor gepimpt om de link met compost nog meer in de verf te zetten.

Schermafbeelding 2020-03-27 om 10.29.28

Vergeet die SEO ook niet!

Naast de ondersteuning bij content marketing en communicatie, ondersteunen we Vlaco ook bij het analytische luik. Het is namelijk niet alleen belangrijk om op de juiste kanalen aanwezig te zijn met de juiste content, maar ook om de data die hieruit voortvloeit correct te capteren en bezoekers naar de website te sturen.

Naast het instellen van de juiste tools en conversies, werd er ook een rapport in Data Studio opgesteld. Op die manier kan de klant te allen tijde de cijfers en resultaten raadplegen.

Ten slotte wordt de SEO ook geleidelijk aan onder handen genomen door blogoptimalisaties uit te voeren, alle basics zoals meta titles en descriptions te herschrijven, taxonomie toe te passen en de topic clusters binnen het websitegegeven grondig te integreren.

Al enkele jaren zijn we zeer tevreden over deze aangename samenwerking en kijken we uit naar meer!

Heb jij ook nood aan een ondersteunende partner die al je digitale marketingvragen beantwoordt?

Ontvang de laatste marketingupdates