De Vlaamse overheid gaat aan de slag met digitale platformen

1 min read
24-okt-2019 13:19:02

De Vlaamse Overheid had vragen omtrent structuur die zich voordeden op het vlak van file management. Het feit dat elke entiteit binnen de Vlaamse overheid beschikte over zijn eigen server en databases kon soms voor problemen zorgen bij het uitwisselen van informatie. Dit kon efficiënter, zeker voor een onderneming als de Vlaamse overheid.Vlaamse overheid

Elke werknemer binnen de Vlaamse overheid werd voorzien van een Office pakket, waar Skype for Business, One drive en Sharepoint deel van uitmaakten. Helaas was de implementatie hiervan niet vanzelfsprekend, en werden de licenties niet optimaal gebruikt.

Optimalisatie van de digitale kennis

Bij het zoeken naar een partner die hiervoor een oplossing kon bieden kwam de Vlaamse Overheid bij Invisible Puppy terecht. De voornaamste opdracht was in de eerste plaats het aanmoedigen en inspireren van de werknemers om Office effectief te gaan gebruiken. Vrij snel werd duidelijk dat kennis de grootste barrière vormde om die producten te hanteren.

Invisible Puppy probeerde door de lancering van een e-learning platform tegemoet te komen aan dit probleem. De content die voor dit platform werd gecreëerd moest zo toegankelijk en interactief mogelijk worden gemaakt, zodat werknemers aangemoedigd werden om ook deze tools uit te proberen.

Creatie van een digitale werkplek

De site steunde op twee pilaren, enerzijds was kennisoverdracht essentieel en anderzijds het inspireren en motiveren van de werknemers. Hiervoor verzorgde Invisible Puppy ondermeer videocontent, afbeeldingen en technische implementatie.

Momenteel helpt Invisible Puppy bij het intern creëren van content, zodat dit op lange termijn door de Vlaamse Overheid zelf in handen genomen kan worden.

Ben je overtuigd van de voordelen van een goede marketing strategie? Of wens je er meer over te weten?

Ontvang de laatste marketingupdates