Strategisch advies bij digitalisering EVS

2 min read
12-jan-2023 9:47:08

We deden een diepgaande strategische analyse bij EVS en presenteerden aanbevelingen en een visie voor verdere stappen voor het marketing team en management.

 
  • Uitdaging: EVS helpen in hun verdere digitale transformatie door hun marketing-organisatie nog performanter te maken
  • Oplossing: een ‘actionable’ audit die zowat alle werven bestrijkt
  • Aanpak: Met behulp van diepte-interviews, een beeld schetsen van huidige en toekomstige marketing noden doorheen de organisatie
  • Resultaat: Een heldere set aan observaties en aanbevelingen met prioriteiten en speerpunten, dat dient als een blueprint in de verdere digitalisering van EVS

EVS-strategie-1

Het pad effenen voor transformatie

EVS Broadcast Equipment is een Belgisch succesverhaal dat over de jaren heen uitgegroeid is tot dé globale marktleider in live video technologie voor broadcasting. Ze mag onder andere Coachella, de NBA, de NFL en het Eurovisiesongfestival onder hun klanten rekenen.
 
EVS nam Invisible Puppy onder de arm voor begeleiding in hun digitale transformatie. Onze digitale strategen gingen op kwalitatief onderzoek, interviewden medewerkers binnen de sales- en marketingafdelingen van EVS en formuleerden concrete en gedetailleerde aanbevelingen.

Uitdagingen

EVS Broadcast Equipment is een internationale firma die een stevige reputatie heeft in haar expertisedomein. Als globale organisatie bestaat er reeds een belangrijke marketinginspanning, die de oplossingen van EVS op globale schaal succesvol naar de markt brengt.

“Het is zeker niet dat we al geen inspanningen leverden,” zegt Sébastien Verlaine, Hoofd Marketing & Communications, “maar we beseften dat het nog beter kon. We zaten immers met een jong team dat veel en hard werkte, maar vaak bezig was met operationele taken, waardoor er weinig tijd overbleef om eens rustig het strategische plaatje te bekijken vanop afstand. We hadden ook niet de expertise aan boord om dat op een grondige manier te doen.”

Op die manier kwam EVS terecht bij Invisible Puppy. “Tom De Baere van Invisible Puppy was de man die we zochten,” zegt Nicolas Bourdon, de CMO van EVS.“ Met zijn technische en digitale bagage en zijn jarenlange ervaring in alles wat marketing betreft, geloofden we dat hij onze uitdagingen goed begreep.”

Oplossing

Bij strategische, brede analyses hoort een brede oplossing. Invisible Puppy stelde een reeks diepte-interviews voor met werknemers van EVS op tal van verschillende niveaus: junior collega’s, internationale sales managers en de CMO zelf.

Op basis van deze diepte-interviews werd er een analyse opgemaakt over de stand van zaken, pijnpunten en concrete acties binnen het marketing domein van EVS. Het doel was niet enkel om de ‘as-is’ situatie op marketing vlak te schetsen, maar ook een visie voor de verdere stappen binnen de digitale transformatie van EVS.

Om dit te realiseren integreerde Tom zich een week lang in het HQ te Luik, om het bedrijf zo goed mogelijk aan te voelen. Nadien volgde er een presentatie met strategische aanbevelingen naar het marketing team en management toe.

Aanpak

De diepte-interviews bestreken zowat alle aspecten van de marketingorganisatie van EVS: structuur, tools, governance, bedrijfscultuur, skills en strategie. In totaal werden er 12 mensen face-to-face geïnterviewd. Tijdsintensief maar wel zeer waardevol om inzichten te verkrijgen.

De bevindingen werden uiteindelijk in een presentatie gegoten, die werd voorgesteld naar het management toe.

Resultaat

“Invisible Puppy liet niets aan het toeval over,” zegt Nicolas Bourdon, “en presenteerde een zeer volledig advies boordevol concrete acties die we bij wijze van spreken rechtstreeks uit de slides konden plukken om van start te gaan. Hun advies ging niet alleen breed, het ging ook in de diepte. Er was duidelijk erg goed over nagedacht.”

Ontvang de laatste marketingupdates