Solvay Lifelong Learning kiest voor Invisible Puppy als globaal Performance Agency

3 min read
2-feb-2023 17:07:00

Sinds 2018 werkt Invisible Puppy samen met Solvay Lifelong Learning om haar inschrijvingen te boosten voor de academische richting ‘SLL Advanced Masters’. Wegens succes werd de rol van Invisible Puppy in 2021 verder uitgebreid, in die mate dat wij vandaag de digitale advertising van ongeveer 14 Solvay Lifelong Learning-programma’s beheren.

 

Performance marketing op internationaal niveau

  • Uitdaging: Het consolideren van alle performance marketing-activiteiten onder één centrale partner, namelijk Invisible Puppy
  • Oplossing: Een uniforme manier van werken en campagnes voeren, dit met een ROI-gedreven aanpak in het achterhoofd
  • Aanpak: In kaart brengen van de customer journey, gekoppeld aan een customized boodschappenfunnel en een kanalenmix die op elkaar ingespeeld zijn
  • Resultaat: 135 ingeschreven studenten op jaarbasis

Een uniforme aanpak

Samenwerken met verschillende agencies werkte een versplinterde aanpak in de hand. De kanalen die ze inzetten (Google Ads, Facebook, LinkedIn, enz.) kenden weinig uniformiteit en hadden nood aan strategische en technische afstemming binnen het advertising domein.

Door de customer journey vast te leggen en te bestuderen kregen wij een duidelijk beeld over de kanalenmix en bijhorende content funnel, dit specifiek per studieprogramma.

Voorts documenteerden we wie welke verantwoordelijkheden in het project droeg, zoals je hieronder kan zien. Deze inspanningen zorgden voor een duidelijke samenwerking en scope-afbakening tussen Solvay Lifelong Learning en Invisible Puppy.

Van websitebezoeker naar kwalitatieve lead

Onze doelstellingen bij aanvang van het traject waren duidelijk:

  • Korte termijn: kwalitatieve leads genereren via digital advertising
  • Lange termijn: Het merk Solvay Lifelong Learning in de markt zetten als één van dé 10 referenties in de Europese markt van business opleidingen.

Een strategy was dus nodig om zowel de inschrijvingen bij de individuele programma’s te verzekeren, als awareness te creëren rond Solvay Lifelong Learning. De doelgroep is internationaal verspreid over Europa en demografisch soms erg verschillend. We spreken hier immers over kandidaten van studenten die op zoek zijn naar een postgraduaat tot ervaren managers die hun leiderschapsvaardigheden verder willen aanscherpen.

De juiste doelgroep vinden was dus cruciaal. In ons campagneplan hebben we gebruik gemaakt van interesse doelgroepen, lookalike en custom retargeting-doelgroepen.

Bij het opmaken van de customer journey, hebben we de drie gekende fases (Awareness/Consideration/Conversion) niet expliciet beschouwd als een lineair gegeven maar eerder als touchpoints.

Dit leidt tot deze aanpak:

1) Awareness

Onder het Awareness-luik maken we voornamelijk gebruik van brede interesse doelgroepen. Deze touchpoint is vrij algemeen en zorgt voor een eerste kennismaking met Solvay Lifelong Learning en haar beschikbare opleidingen.

Doel: Naamsbekendheid genereren, traffic generation en het aanvullen van Lookalike & Retargeting audiences.

Kanalen: Display Network, YouTube, Facebook, LinkedIn

2) Consideration

In het Consideration-luik scherpen we onze doelgroepen verder aan en zetten we volop in op search advertising om mensen te converteren die actief op zoek zijn naar opleidingen om te volgen. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van visuele kanalen zoals Facebook en LinkedIn, via lookalike audience.

Doel: Verzamelen van MQL’s (marketing qualified leads) door middel van soft conversies, zoals brochure downloads

Kanalen: Search Network, Display Network, Linkedin, Facebook

3) Conversion

In deze fase richten we ons voornamelijk op mensen die Solvay Lifelong Learning reeds kennen en duidelijk op zoek zijn naar een specifieke opleiding. Hierin gebruiken we onze retargeting-doelgroepen om mensen opnieuw naar de opleidingen van Solvay Lifelong Learning te leiden.

Doel: SQL’s (sales qualified leads) beïnvloeden om te kiezen voor Solvay Lifelong Learning

Kanalen: Search Network, Facebook, LinkedIn

Het resultaat van onze samenwerking

Na een jaar samenwerking zijn stevige fundamenten gebouwd om Solvay Lifelong Learning van een geoliede machine aan campagnes en kanalenbeheer te voorzien.

Waar voorheen weinig samenhang in de campagnesetup en -uitvoering te vinden was, zien we nu een uniforme en herbruikbare structuur. Er is geen verwarring meer over welke campagne waar opgezet moet worden, welke benaming gebruikt wordt etc.

Na een jaar campagne voeren behaalden wij:

  • 1800 brochure downloads
  • 637 SQL’s (gevalideerde registraties)
  • 135 ingeschreven studenten

Deze aanpak en resultaten stemden Solvay Lifelong Learning tevreden in die mate dat het contract voor 2023 werd verlengd.


Ontvang de laatste marketingupdates