Digitale campagne voor aanwervingen

2 min read
8-jun-2022 17:15:46

Samen met Invisible Puppy vat Friesland Campina (digitaal) de koe bij de hoorns op zoek naar nieuwe medewerkers!

  • Uitdaging: Invullen van technische geschoolde profielen via digitale marketing 
  • Oplossing: Creatie van landingspagina & campagnes via social media en Google met oog op conversie-optimalisatie
  • Resultaat: 7 succesvolle aanwervingen

Banners - Website - IP (3)

 

Wie is FrieslandCampina?

FrieslandCampina is met zijn 17.000 leden-melkveehouders één van de grootste zuivelcoöperanten ter wereld. Hun welbekende huismerken zoals Fristi, Chocomel, Nutroma, en Campina worden door jong en oud in het hart gesloten.

De vestiging Aalter contacteerde Invisible Puppy omdat ze hulp konden gebruiken bij het (digitaal) aantrekken van enthousiaste toekomstige medewerkers. Zij zijn immers regelmatig op zoek naar geschoolde techniekers en band operatoren. Echter was de instroom van dergelijke profielen beperkt, wat dan weer zijn gevolgen kon hebben voor de optimale productieplanning.

Met de corporate branding in het achterhoofd, zijn we aan de slag gegaan om een online campagne op poten te zetten die als doel heeft zoveel mogelijk interessante werkzoekenden te trekken naar hun job days.

Onze aanpak

Samen met ons creatief zusterbedrijf, Focus Advertising, werd er een creatief concept bedacht dat de aandacht van de kijker trok en tegelijkertijd de waarden en normen binnen FrieslandCampina illustreerden. 

Er werd een video shoot in de vestiging van Aalter georganiseerd waarbij enkele medewerkers op een mechanische koe vertelden wat ze precies zochten in hun toekomstige collega's. De clip vormde de basis van extra visuals, short clips, pancartes en flyers.

FrieslandCampina_promotie jobdag_1080x1080_Bjorn

FrieslandCampina_Testimonial_1080x1080_Bjorn

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens werd er besloten om een aparte landingspagina te creëren via Unbounce, een handig en gebruiksvriendelijk platform, die parallel liep met de corporate career pagina. De activerende en aantrekkelijke content zorgden ervoor dat de pagina uiterst geschikt is om te converteren, namelijk inschrijvingen voor hun job days.

Om extra traffic te genereren naar de landingspagina werd er geopteerd om lokaal te adverteren via Facebook, Instagram, Youtube en Display in een straal van 20km rond Aalter. Via wekelijkse monitoring en bijsturing van de advertenties hebben we een kwalitatieve instroom aan kandidaten kunnen verkrijgen.

Resultaten

De resultaten waren er dan ook naar. Met behulp van hun job days en de enthousiaste hulp van hun recruteringspartners werden 7 openstaande posities ingevuld, wat er ook voor zorgde dat er een sterke kost aan recruteringsfee werd bespaard!

Ontvang de laatste marketingupdates