Ventigrate zet in op employee activation

3 min read
24-dec-2019 11:59:00

De nieuwe aanpak met focus op tevreden medewerkers, brengt ook nieuwe mensen aan boord.

Ventigrate

Ventigrate is een IT-bedrijf gespecialiseerd in SharePoint en Office 365, de toonaangevende tools die de interne samenwerking in de bedrijfswereld bevorderen. De laatste jaren wist het bedrijf een mooie groei te verwezenlijken. Een grotere klantenportefeuille vraagt echter om nieuw talent. Tijd voor Ventigrate om zich als gegeerde werkgever in de markt te zetten! 

IT-profielen zijn zeer gewild en dat maakt het een lastig parcours voor Ventigrate om zich als werkgever te onderscheiden en zich als aantrekkelijke werkgever te profileren. Zeker in zo'n concurrentiële markt. De vraag is dus: hoe kunnen ze nieuwe medewerkers overtuigen? En wat is hierbij de rol van digitale marketing?

Hoe tevreden medewerkers nieuwe klanten aantrekken

Bij Invisible Puppy geloven we sterk in de kracht van werknemers op de voorgrond. Het aanwerven van werknemers is geen puur HR-verhaal, en wordt steeds belangrijker binnen marketing. Hoe positiever een bedrijf in beeld komt, hoe meer naamsbekendheid het geniet en hoe meer je als werknemer geprikkeld wordt om er aan de slag te gaan. De vraag van Ventigrate was dan ook meteen duidelijk: “We willen nieuwe mensen aantrekken.”  

Bepalen van het Ventigrate DNA

Eerst wilden we een beeld krijgen van hoe het er bij Ventigrate op de werkvloer aan toe gaat. Niet alleen vanuit het managementperspectief, maar ook vanuit de 30 medewerkers.

De medewerkers vulden een anonieme survey van 75 vragen in. Ondanks het on-sexy karakter van zo'n survey, waren ze bijzonder enthousiast omdat er naar hun mening werd gevraagd. De vragen gingen over werken bij Ventigrate (verloning, voordelen, transportmogelijkheden, comfort kantoor, etc.). Ook polsten we naar de cultuur (sfeer, hiërarchie, collegialiteit, extra activiteiten, etc.). 

Op basis van de antwoorden schreven we een employer value proposition (EVP) en kozen we 3 waarden die Ventigrate het best omschrijven als werkgever (authentiek, mensgericht & gedreven). Het Ventigrate DNA was een feit!

Daarna stonden we voor de grootste uitdaging: de beloftes effectief waarmaken.

Waarden aankondigen op de werkvloer

Ventigrate werd uitgedaagd om verdere stappen te ondernemen met de nieuwe waarden.  Samen met hen kwamen we op het idee om de 3 kernwaarden te communiceren aan de hand van donuts – het favoriete dessert van de werknemers.

Onze creative director creëerde een donutvormige folder met de 3 gekozen kernwaarden en wat de achterliggende reden was om ze aan een een bepaalde smaak te koppelen.

donut ventigrate

Het donutverhaal was absoluut een succes en de waarden werden met veel enthousiasme onthaald! Achteraf werd de vraag gesteld of de werknemers zich in die waarden herkenden, wat het geval was.

Ventigrate schakelde ons daarnaast in om een maandelijkse contentkalender op te maken, waarbij de werknemers en het DNA van Ventigrate prominent in beeld komen. Zo kunnen bestaande en potentiële werknemers zich beter met het bedrijf identificeren.

Aanwervingscampagne uitstippelen

De employer values trokken we door in de offline communicatie (bv. op jobbeurzen of evenementen) om nieuwe talenten inspireren en aantrekken.

Verder deden we aanbevelingen voor de vacaturepagina en de onthaalbrochure. Enerzijds om nieuwe werknemers een zo vlot mogelijke start van hun nieuwe carrière te garanderen, en anderzijds hen zo snel mogelijk vertrouwd te maken met het Ventigrate verhaal.

Ook werkten we employee persona’s uit.

Het resultaat van onze samenwerking

Dat Ventigrate een aantrekkelijke werkgever is in de sector komt duidelijk naar voren op de online kanalen. En dat loont, want sinds onze samenwerking heeft Ventigrate al een aantal nieuwe talenten aangeworven! We zijn dan ook trots om aan dit boeiende employee activation traject ons steentje te hebben bijgedragen.

Wil jij ook nieuwe werknemers aantrekken door je online te onderscheiden als werkgever?

Ontvang de laatste marketingupdates