SEO

RBFA: SEO voor 150.000 pagina’s

1 min read
7-jul-2020 8:44:06

De KBVB wordt RBFA. Invisible Puppy werkte een SEO-handleiding uit voor de gloednieuwe website. 

 

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is de Royal Belgian Football Association (RBFA) geworden. Een verandering van formaat voor hun branding, én hun website. Maar een naamsverandering en een gloednieuwe website tot daar aan toe. Wat met zoekmachine optimalisatie?

RBFA

RBFA richtte zich daarom tot Invisible Puppy met de vraag om de nieuwe website onder de loep te nemen en een SEO handleiding uit te werken voor de copywriters bij RFBA. Dit met het oog om op termijn zelf de vindbaarheid in de Google zoekresultaten te verhogen. 

SEO challenge accepted

Een website van dergelijke grootte aanpakken (150.000 pagina’s) vergt een gestructureerde aanpak. Eerst voerden we een grondige SEO audit van de website uit. Daarna brachten we de prioriteiten en quick wins in kaart. Hieruit volgden een reeks technische aanbevelingen, zoals Alt tags, Meta titels, Sitemap, robots.txt ….

Een tweede pijler bestond uit een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Welke zoektermen gebruikt hun doelgroep en waar wil RBFA op gevonden worden? De resultaten van het onderzoek werden uitgewerkt en verzameld in een contentplan, waar we met een kritische blik naar keken: waar treffen we nog onbenutte mogelijkheden aan? En waar willen we op groeien? 

Het resultaat is een SEO leidraad waarmee RBFA zelf aan de slag kan bij het creëren van nieuwe content en het monitoren van de huidige. 

Wil jij ook je vindbaarheid in Google verhogen?

Ontvang de laatste marketingupdates