Adverteren op TikTok voor bedrijven

Geschreven door Invisible Puppy
3 min leestijd
27/10/21 11:45

 

Activeer een grote en steeds groeiende doelgroep...

TikTok is volgens velen één van de meest verslavende platformen. Het is op dit moment het snelst groeiende sociale media kanaal. Het spreekt voor zich dat veel bedrijven zich afvragen: “Zou adverteren op TikTok een goed idee zijn?”. Waar het advertentiemodel vorig jaar nog in zijn kinderschoenen stond, zijn er nu heel wat mogelijkheden uitgerold voor België. Ik overloop ze met jullie in deze blog.

 

Waarom adverteren op TikTok?

Probeer je met jouw merk of dienst vooral een jonge doelgroep bereiken? Dan is adverteren op TikTok zeker een optie om te overwegen. Door het groeiende aantal gebruikers biedt adverteren op TikTok veel kansen om een grote en vooral jonge doelgroep te activeren. 

Hoe adverteren op TikTok?

Adverteren op één van de snelst groeiende online Social Media Apps, dat klinkt goed! Net zoals bij Google en Instagram kan je ook bij TikTok adverteren door een bod uit te brengen per klik (CPC), per aantal verschijningen (CPM) of per view (CPV). 

Je doelgroep kan je samenstellen volgens leeftijd, geslacht en locatie. Interesses (zoals je die bij een advertentie op Facebook kan kiezen), zijn hier nog niet mogelijk. Custom Audiences bestaan wél reeds.

Wat betreft de advertentievormen biedt TikTok alvast een divers pakket aan. Hieronder lijst ik de populaire video marketing formats die reeds beschikbaar zijn in België zien:

Advertentieformaten: dit zijn je mogelijkheden

Top View: met dit format reserveer je als het ware screentime op TikTok. Jouw video advertentie van max 60 seconden wordt direct getoond bij het openen van de app. Bekijk hier de video 

 

 

 

 (one day max) In-Feed Video Ads: De ‘In Feed Video’ ads is een advertentie format waarbij jouw video advertentie in de newsfeed van de TikTok gebruikers komt. Ook hier reserveer je 24u een plekje tussen het swipen door. Deze advertentievorm kan met geluid en is voornamelijk geschikt voor het genereren van de volledige aandacht van de gebruiker. Bekijk hier de video

 

  •  

Brand Takeover: met dit advertentie format kun je de aandacht van de gebruiker als het ware ‘claimen’. De Brand Takeover gaat een stap verder dan de In-feed ads aangezien ze de hele app gebruiken om een volledige merkbeleving te geven. Een Brand Takeover op TikTok duurt drie seconden als je dit via een foto doet, een video Take over duurt 3-5 secondes. Jouw ad neemt hier letterlijk het volledige scherm over. Ideaal voor brand awareness dus!

Bekijk hier de video

Business account op TikTok

Wil je een geverifieerd business account op TikTok? Dat kan! TikTok biedt net als o.a. Twitter, Instagram geverifieerde accounts aan zodat volgers kunnen zien dat jij/jouw pagina de officiële pagina is. De geverifieerde accounts herken je aan het ‘blauwe vinkje’ voor de gebruikersnaam in een TikTok biografie. Via het advertentieplatform van TikTok kun je een verzoek aanvragen tot een officieel business account.

*Nog niet beschikbaar in België : Hashtag Challenge & Branded Effect. Meer hierover volgt nog!

De do's en don't's tijdens het adverteren op TikTok

1. Don’t kill it with platte commerce

TikTok is gekend om zijn informele en speelse karakter. Speel hier op in en ga vooral geen al te commerciële boodschappen uitzenden. Je valt uit de toon en de gebruikers zullen geen interesse tonen in je ad. Zorg dat je content inspireert en vooral amuseert. 

2. Yas authenticiteit yas

Film je video’s gewoon met een smartphone. Denk wel goed na over het script en de teksten die je gaat gebruiken. Het is niet de bedoeling dat je je doelgroep komt “onderbreken”, maar dat je hen waarde geeft.

Hoezo? Dit zal de kans op interactie met je filmpje enorm verhogen. Je advertentiekost en dus het budget voor TikTok gaat daardoor naar omlaag, en of het nu een advertentie of een gewoon filmpje is, mensen zullen het sneller doorsturen, als favoriet aanduiden enzovoort, waardoor TikTok het aan nog méér mensen zal tonen. Een win-win dus.

TikTok is zeker innovatief en vooruitstrevend op het gebied van niet alleen haar eigen apps, maar ook op het gebied van adverteren. Naar mijn mening zeker het testen waard! Wil je meer weten over TikTok marketing…? Blijf ons dan zeker volgen. Voor een algemene introductie in TikTok verwijs ik je ook graag door naar mijn blog ‘Heeft TikTok zin voor mijn KMO?Ga jij TikTok inzetten met jouw bedrijf? Laat het ons weten! 

Ontvang de laatste marketingupdates