Content als lead generator voor Yntro

3 min read
19-okt-2022 8:45:00

Met een uitgekiende content strategie en advertenties via Google en social media ondersteunen we Yntro.

  • Uitdaging: De nieuwe branding van Yntro digitaal in de markt zetten en kenbaar maken
  • Oplossing: Relevante content aanbieden via social media & de juiste doelgroep bereiken via Google Ads
  • Aanpak: Bepalen van een contentstrategie, conform de noden van hun doelgroep. Deze content vervolgens verspreiden via een multimediale aanpak
  • Resultaat: Een engagement rate van 7% op social media en de lead target van Google Ads overschreden met 150%

Banners - Website - IP (4)

Wie is Yntro?

Yntro is een vastgoedontwikkelaar die naast het verkopen en ontwikkelen van vastgoed ook hotelkamers, vakantiehuisjes en appartementen aan zee verhuurt als de eigenaars er niet zijn.

Uitdagingen

De rebranding van het merk Yntro was meer dan enkel een visuele oefening. Een nieuwe salesaanpak en businessfilosofie waarbij ontzorgen van de klanten centraal kwam te staan, was noodzakelijk.

Met ontzorgen bedoelt Yntro dat de klanten zich niet moeten bezighouden met de rompslomp als ze hun vastgoed aan zee willen verhuren en onderhouden. De filosofie en de merkidentiteit waren er al, maar die moest nog het grote publiek bereiken én leads opleveren. Yntro wilde gaan voor een overtuigende, content-gerichte aanpak in plaats van een harde sales pitch-benadering. Daarvoor klopten ze aan bij Invisible Puppy.

Oplossing

In onderling overleg kozen we ervoor om ons op twee kanalen te focussen: social media (Meta) en Google (Search, Display en Youtube). Op de socials zouden er naast organische content ook advertenties verschijnen. Deze kanalenmix bood de meeste kans om merkbekendheid te creëren alsook om (relevante) bezoekers naar de nieuwe website van Yntro te leiden én hen te converteren via een contactformulier.

“Het was eigenlijk een beetje van nul (her)beginnen,” herinnert Lorenzo Verleye, Marketing Manager bij Yntro, zich. “Dat bood kansen omdat er geen ballast van een al gekend merk was om rekening mee te houden. Aan de andere kant konden we ook niet echt voortborduren op een al gekend verhaal.” 

Aanpak

Het unieke aan deze samenwerking tussen Yntro en Invisible Puppy is dat de communicatielijnen zeer kort zijn, wat ons toelaat om snel bij te sturen. Invisible Puppy stelde een contentkalender op met een goede mix aan onderwerpen die de nieuwe Yntro-filosofie konden uitdragen, en advertenties die directer inspeelden op de noden van het doelpubliek zijnde voornamelijk tweeverdieners met weinig tijd om zich bezig te houden met administratie, en mensen op leeftijd die in kustvastgoed niet alleen een fijne vakantiestek zagen, maar ook iets bij te verdienen als verhuur.

Terwijl de content op Facebook en Instagram begon te lopen en de eerste contact-aanvragen via de advertenties binnen stroomden, dachten we na over extra methoden om ons doelpubliek nog beter te bereiken. Veel prospectieve klanten zitten immers met gelijkaardige vragen. Door het handig inzetten van zowel blogs als informatief videomateriaal, spreken we tevens de mensen aan die nog in verkennende fase zitten (ook wel awareness-fase genoemd).

Resultaat

De vuurdoop kwam er al snel aan - de zomer is immers het hoogseizoen voor verkoop van vastgoed aan de Belgische kust - en werd met glans doorstaan. Niet alleen de Meta-platformen en hun algoritmes beloonden de consistente regelmaat van onze inspanningen, ook het publiek lustte de content. Dit resulteerde in een gemiddeld engagement rate van 7% op Facebook en Instagram. Deze cijfers zijn niet te onderschatten, als je weet dat het gemiddelde voor bedrijven minder is dan 1%.

Onze Facebook- en Instagram-kanalen pikten meer volgers op, maar het leukste was om te zien hoe ons aantal ingevulde contactformulieren mee steeg. Wat dat betrof behaalden we ruimschoots de vooropgezette doelen van 10 kwalitatieve, ingevulde formulieren per maand.”
- Lorenzo Verleye, Marketing Manager bij Yntro

De sterrenrol in dit proces was weggelegd voor de eerste Yntro-video, waarin een tevreden klant aan het woord werd gelaten over de Yntro-aanpak. “Dat hadden we niet beter kunnen dromen. De klant praatte enthousiast over ons en weerspiegelde perfect onze nieuwe filosofie,” voegt Lorenzo toe.

Ontvang de laatste marketingupdates