Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen zet nieuwe diensten in de markt via paid & organic social

4 min read
12-jan-2024 10:00:00

Invisible Puppy ondersteunde het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen bij het vergroten van de naamsbekendheid van het vroedvrouwenteam via zowel organische als betaalde online campagnes, waaronder enkele awareness- en trafficcampagnes.

Van online campagnes tot meer naamsbekendheid 

  • Uitdaging: Het WGK wil enerzijds jonge ouders bekend maken met de diensten van het WGK-vroedvrouwenteam en anderzijds zo veel mogelijk afspraken met ouders vastleggen.
  • Oplossing: Het WGK koos Invisible Puppy om zowel een organische als betaalde online campagne op te starten om op die manier de naamsbekendheid van het WGK vroedvrouwenteam te vergroten. 
  • Aanpak: Invisible Puppy versterkte de organische aanwezigheid van het WGK op Facebook en Instagram door het creëren en delen van boeiende visuele content. De naamsbekendheid vergrootte dan weer door enkele sterke awareness en traffic campagnes.
  • Resultaat: Dankzij de gecombineerde organische en betaalde aanpak bereikte Invisible Puppy 123.000 mensen en ontstond er ook een betrokken gemeenschap die de diensten van het WGK-vroedvrouwenteam waardeert en zelfs actief gaat promoten.

Succesvolle activatie voor vroedvrouwen Wit-Gele Kruis in Oost-Vlaanderen

Het Wit-Gele Kruis startte in 2022 een nieuw team van vroedvrouwen op in de provincie Oost-Vlaanderen met als doel om jonge ouders aan huis te laten bijstaan door een ervaren vroedvrouw. Zij gingen samen met Invisible Puppy aan de slag om een combinatie van organische en betaalde campagnes op te zetten met als doel om enerzijds ouders bekend te maken met de diensten van het WGK en anderzijds zo veel mogelijk afspraken met ouders vast te leggen. 

Organische positionering: herkenbare visuele stijl & creatie van content op maat

Aan het begin van de samenwerking hield Invisible Puppy samen met het WGK een diepgaande content brainstorm om zo de kernwaarden van het vroedvrouwenteam te definiëren. Dit hielp bij het maken van content die niet alleen informatief was, maar ook de empathie en zorgzaamheid van het team liet zien.

Met deze input ging Invisible Puppy aan de slag om boeiende visuele content zoals informatieve feed posts en (interactieve) stories te delen en zo de organische aanwezigheid van het WGK op Facebook en Instagram te versterken. Wij stonden in voor het opstellen van de posts, zowel het schrijven van een copy als het maken van beeldmateriaal, die dan vóór de publicatie definitief goedgekeurd werden door het team van WGK.

Online campagnes voor een betere naamsbekendheid in Oost-Vlaanderen

Om de naamsbekendheid te vergroten, hebben we enkele sterke awareness en traffic campagnes opgezet om de aandacht te trekken en meer verkeer te genereren, waarbij de diensten van de vroedvrouwen van het WGK centraal stonden. Invisible Puppy slaagde erin om een flow uit te werken waar mogelijk geïnteresseerde ouders stap voor stap dieper in de funnel werden geleid.

Uitleg bij de flow (zie ook schema):

Bij de awareness ads baseerden we ons voor de doelgroepafbakening vooral op de interesses en demografische kenmerken van mensen in de volledige provincie Oost-Vlaanderen. Al onze advertenties werden getoond aan (potentiële) jonge ouders in heel Oost-Vlaanderen. Eerst keken we naar interesses gerelateerd aan baby's, zoals fopspenen, flesjes, en bekende merken zoals Stokke en Philips Avent, alsook babywinkels en babykleding. Daarna hebben we de doelgroep verder verfijnd op basis van leeftijd.

Belangrijke metrics om in deze fase in het oog te houden waren bereik, impressies, aantal video views en de CPM (cost-per-mille of kost per duizend impressies).

De traffic ads werden getoond enerzijds getoond aan mensen die de awareness video hadden bekeken, en anderzijds aan een lookalike audience van de video viewers. In deze fase keken we vooral naar het aantal kliks, de CPC (cost per click) en CTR (click-through rate).

Daarnaast promootten  we ook regelmatig evenementen om meer inschrijvingen te genereren. Aangezien deze evenementen plaatsvonden in verschillende Oost-Vlaamse steden was regionale targeting hierbij zeer belangrijk.

Door de combinatie van de organische en betaalde campagnes nam de naamsbekendheid van het WGK in de regio sterk toe. Zo slaagden we er met de awareness campagne (video en carrousel - zie onderstaande screenshots) in om meer dan 123.000 ouders te bereiken.

Conclusie

Dankzij de evenwichtige combinatie van organische groei, betaalde campagnes en waardevolle community-interacties bouwde het vroedvrouwenteam in Oost-Vlaanderen een succesvolle online aanwezigheid op. Daardoor vergrootten ze niet alleen hun naamsbekendheid maar creëerden ze ook een betrokken gemeenschap die hun diensten waardeert en actief promoot binnen de regio.

Ontvang de laatste marketingupdates