Een omnichannel-aanpak voor Parquetvinyl

2 min read
22-feb-2022 16:43:55

Beter evenwicht tussen organisch en betaald verkeer via SEO en SEA.Banners - Website - IP

Parquetvinyl is een sterk groeiend merk van Lamett, een groep die in 2005 is opgericht en ondertussen meer dan 250 enthousiaste medewerkers telt. Met hun elegante en duurzame vloeroplossingen zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste spelers in Europa en – vrij letterlijk – een huiskamermerk.

Ons zusterbedrijf Focus Advertising (dat ook deel is van het Cronos-netwerk), verantwoordelijk voor Branding en Social Media bij Parquetvinyl, schakelde onze expertise in voor een interessant vraagstuk. 

Omnichannel-aanpak, centraal overzicht

Parquetvinyl wou immers de nadruk leggen op een omnichannel-aanpak, waarbij naast de dealers ook de eindconsument sterker in kaart werd gebracht. Om dit te realiseren werd er o.a. geopteerd om te starten met Google Advertising. Aangezien dit een nieuw project was, hielden we ons aan een vaste structuur.

We zijn gestart met een audit fase waar we in de huidige Google Analytics-set up zijn gedoken en enkele optimalisaties hebben doorgevoerd. Daaraan gekoppeld werd er een gepersonaliseerde datastudio gemaakt waarbij we dankzij Supermetrics zowel Google Ads als social media kunnen centraliseren in één dashboard. 

Hierdoor kan het marketingteam van Parquetvinyl nu op eender welk moment in de cijfers van de campagnes duiken.

Meer conversies met SEA 

Waar met social media de focus ligt op full-funnel en awareness, ligt bij Google Ads de focus op conversies. Voor Parquetvinyl betekent dit o.a. meer staalaanvragen en bezoeken aan de digitale Room Viewer. 

Om dit te realiseren, voerden we een keyword research uit voor Vlaanderen en Nederland. Daarnaast is er ook een 'always-on'-campagneplan opgesteld die de belangrijkste fundamenten vormden voor de Google Ads campagnes.

Met dat doel voor ogen maakten we keyword research voor Vlaanderen en Nederland en een ‘always-on’-campagneplan, die belangrijke fundamenten waren om te kunnen starten met de Google Ads campagnes.

Inspiratie-Yukon-HB-Desert-Dune-1200x628

Twee Google-vliegen in één klap

Als intussen vertrouwde partner adviseerden we Parquetvinyl om zich voor te bereiden op het verdwijnen van third party cookies. Dit hebben we gedaan door Google Analytics 4 (GA4) te installeren en server-side tracking te implementeren. 

Dit waren twee vliegen in één klap aangezien Google Universal Analytics het komende jaar ook zal stoppen met updates uit te brengen. Hierdoor wordt GA4 dé vereiste om aan server-side tracking te doen.

Beter evenwicht tussen organisch en betaald verkeer

Tenslotte voerden we een SEO audit uit waarin we de website grondig beoordeelden op drie domeinen: content, technische analyse en autoriteit. 

In een rapport van ongeveer 40 pagina’s detailleerden we de actiepunten om de SEO-score van de website te verhogen, met als doel om een beter evenwicht te krijgen tussen organisch verkeer en betaald verkeer, namelijk de campagnes. 

Tot op de dag vandaag zijn we een trotse partner van Parquetvinyl!

Ook een tandje hoger schakelen met jouw online campagnes? Neem contact met ons op om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.


Ontvang de laatste marketingupdates